Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Schitt's Creek-actrice Catherine O'Hara te zien in tweede seizoen van The Last of Us

Catherine O'Hara, onder andere bekend van haar rol als Moira Rose in Schitt's Creek, is toegevoegd aan de cast van The Last of Us seizoen twee.

HBO houdt voorlopig nog een slag om de arm over haar casting en zegt alleen dat O'Hara een gastrol zal spelen in een "niet nader genoemde rol".



O'Hara (foto) is de eerste gastacteur die wordt aangekondigd nadat HBO verschillende grote toevoegingen aan de cast heeft gedaan voor het tweede seizoen van het post-apocalyptische drama dat is gebaseerd op de gelijknamige videogame die door Naughty Dog is ontwikkeld voor PlayStation.

De actrice is ook bekend van haar rol uit de eerste twee Home Alone-films en speelde gastrollen in series als HBO's Six Feet Under, HBO's Curb Your Enthusiasm met Larry David, NBC's 30 Rock, ABC's Modern Family en A Series of Unfortunate Events van Netflix.

HBO castte onlangs Kaitlyn Dever (Dopesick) als Abby, Isabela Merced als Dina en Young Mazino (Beef) als Jesse.

De serie is een beetje een showcase voor gastacteurs geworden, want in het eerste seizoen waren onder andere Nick Offerman, Storm Reid en Murray Bartlett te gast. Het eerste seizoen domineerde de categorieën voor gastacteurs bij de 75e Emmy Awards met zeven nominaties. Reid en Offerman namen de trofeeën mee naar huis.

Gastrollen in The Last of Us seizoen twee zijn erg gewild, waardoor er de komende weken waarschijnlijk nog meer grote namen bij de cast komen.

Zoals in maart 2023 bekend werd, zal het tweede seizoen in Vancouver worden gefilmd, omdat een belangrijk deel van het verhaal in de videogame The Last of Us Part II zich afspeelt in het noordwesten van de Stille Oceaan. De productie van de serie, een coproductie van HBO en Sony Pictures Television, begint in februari.

Het verhaal van The Last of Us speelt zich af twintig jaar nadat de moderne beschaving is vernietigd. Joel (Pedro Pascal), een geharde overlevende, wordt ingehuurd om Ellie (Bella Ramsey), een veertienjarig meisje, uit een onderdrukkende quarantainezone te smokkelen. Wat begint als een kleine klus wordt al snel een brute, hartverscheurende reis, waarbij ze beiden de VS moeten doorkruisen en op elkaar zijn aangewezen om te overleven.

De cast van seizoen één, dat werd opgenomen in Calgary, Alberta, bestond verder uit Gabriel Luna als Tommy, Anna Torv als Tess, Nico Parker als Sarah, Murray Bartlett als Frank, Nick Offerman als Bill, Melanie Lynskey als Kathleen, Storm Reid als Riley, Merle Dandridge als Marlene, Jeffrey Pierce als Perry, Lamar Johnson als Henry, Keivonn Woodard als Sam, Graham Greene als Marlon, Elaine Miles als Florence, Ashley Johnson als Anna en Troy Baker als James.

The Last of Us is geschreven en geproduceerd door Craig Mazin en Neil Druckmann. De serie is een coproductie met Sony Pictures Television en wordt ook geproduceerd door Carolyn Strauss, Jacqueline Lesko, Cecil O'Connor, Asad Qizilbash, Carter Swan en Evan Wells. De serie wordt geproduceerd door PlayStation Productions, Word Games, The Mighty Mint en Naughty Dog.
Vorige aflevering
Look for the Light
Look for the Light
01x09
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_JanWillemK
06 feb 2024 18:37 -
KEVIN!

Sorry, ik ken haar alleen daar van :P
Reageer
The Last of Us