Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Startdatum onthult voor The Lord of the Rings: The Rings of Power seizoen twee

Amazon heeft een startdatum en teaser trailer onthult voor seizoen twee van The Lord of the Rings: The Rings of Power.

"Bereid jullie voor." Dat zegt een zwaard-dragende Galadriel (Morfydd Clark) tegen Elrond (Robert Aramayo) en haar andere metgezellen in de zojuist uitgebrachte teaser trailer voor seizoen twee van Prime Video's The Lord of the Rings: The Rings of Power.

The Lord of the Rings: The Rings of Power

Seizoen twee van de J.R.R. Tolkien-verfilming komt eraan op donderdag 29 augustus en "bereid je voor" zou wel eens een understatement kunnen zijn.

Eén woord: Sauron. Een ander woord: Ontketend.

Veel grimmiger en donkerder dan het grootste deel van het eerste seizoen, geeft het zojuist vrijgegeven kijkje in seizoen twee ook een korte blik op de door Charlie Vicker geportretteerde Dark Tower van de meester van Mordor.

Er zijn ook enkele nieuwe ringen en hun creatie te zien, en een helse explosie die wel eens zou kunnen wedijveren met de grote explosie van Mount Doom in het eerste seizoen. Of, zoals Khazad-dûm Prins Durin (Owain Arthur) het zegt in de minutenlange teaser: "een kwaad, oud en machtig is teruggekeerd" - zoals je onderaan dit nieuwsbericht kunt zien.

Naast de teaser trailer met een blik op het lot van elfen en dwergen, orcs en mensen, tovenaars en Harfoots, heeft Prime Video tijdens hun Upfront-presentatie ook een korte video van achter de schermen en een poster voor The Lord of the Rings: The Rings of Power seizoen twee laten zien.

Video on youtube


Als je nog twijfelde of Vicker's kwaadaardige Sauron wel het middelpunt van het komende seizoen zou zijn, dan zou deze poster daar een einde aan moeten maken.

15363 poster The Lord of the Rings s2

Met veel tamtam ging de epische serie van J.D. Payne en Patrick McKay, The Lord of the Rings: The Rings of Power, op 1 september 2022 in première op Prime Video met twee première-afleveringen, en liep tot 24 oktober van dat jaar. Na een enorme strijd om Midden-Aarde in de voorgaande afleveringen, onthulde de finale op schokkende wijze dat Sauron zich de hele tijd in het volle zicht had verstopt.

Het eerste seizoen van Rings of Power, een grote uitgave van de door Jennifer Salke gerunde streamer, kostte ongeveer 700 miljoen dollar, als je de kosten meerekent voor het verkrijgen van de rechten van de nalatenschap van J.R.R. Tolkien.

Het eerste seizoen, dat uit acht afleveringen bestond en onder andere een woordenwisseling tussen Neil Gaiman en Elon Musk opleverde, werd volgens Amazon in de laatste week van 2022 door meer dan 100 miljoen kijkers wereldwijd bekeken. Trivial Pursuit-moment: die kijkcijfers maakten de serie tot de meest bekeken ooit op dat moment op de door Jeff Bezos opgerichte stoomboot.

The Lord of the Rings: The Rings of Power seizoen twee wordt geproduceerd door showrunners Payne en McKay.

Mede-uitvoerend producenten van de serie zijn Lindsey Weber, Callum Greene, Justin Doble, Jason Cahill en Gennifer Hutchison, samen met co-uitvoerend producent en regisseur Charlotte Brändström.

Kate Hazell en Helen Shang produceren ook, met co-producenten Clare Buxton, Andrew Lee, Glenise Mullins en Matthew Penry-Davey. Seizoen twee van The Lord of the Rings: The Rings of Power heeft ook Sanaa Hamri en Louise Hooper onder de regisseurs.

Hieronder kun je de teaser trailer voor The Lord of the Rings: The Rings of Power seizoen twee bekijken.
Video on youtube
Vorige aflevering
Alloyed
Alloyed
01x08
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
The Lord of the Rings: The Rings of Power