Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Disney+ brengt twee afleveringen van The Mandalorian in eerste week

Disney+ brengt twee afleveringen van The Mandalorian in eerste week

The Mandalorian is een Amerikaanse sciencefictionserie van het streamingplatform Disney+. Het is een live-action serie in het Star Wars universum.
De serie is ontwikkeld door Jon Favreau en geproduceerd door Lucasfilm en speelt zich af tussen Return of the Jedi en The Force Awakens. Het titelpersonage wordt gespeeld door Pedro Pascal.

De eerste aflevering van The Mandalorian zal te zien zijn op de dag van de officiële lancering van Disney+ op dinsdag 12 november. Drie dagen later, op vrijdag 15 november, wordt aflevering twee al beschikbaar gesteld. Vervolgens komt er elke week een nieuwe aflevering online.

Disney past deze ‘weekstrategie’ bewust toe om het aantal abonnees te vergroten en spoilers tegen te gaan. Daarnaast wil Disney terug naar de pre-Netflix tijden. De tijden dat iedereen wekelijks met smart op een nieuwe aflevering zat te wachten en dat er vervolgens thuis, onder vrienden of op de werkplek over werd gesproken.

The Mandalorian telt acht afleveringen, waarvan de laatste op 27 december beschikbaar komt bij Disney+.

Video on youtube
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (7)

JanWillemK
19 oktober 2019, 10:58
"Daarnaast wil Disney terug naar de pre-Netflix tijden. De tijden dat iedereen wekelijks met smart op een nieuwe aflevering zat te wachten.."

Geen beste keuze voor mensen die een abonnement moeten afsluiten om jouw serie te kunnen bekijken. Stel de serie heeft 12 afleveringen en je wilt de serie vanaf het begin af aan volgen, dan betekent dat dat je voor minimaal 3 maanden een abonnemt moet afsluiten. Dit terwijl je bij bijvoorbeeld Netflix maar 1 maand kwijt zal zijn.

Binge watchten is nou eenmaal 'the way to go'.
0
Mandy1966
19 oktober 2019, 11:08
Deels mee eens, maar je kunt ook drie maanden wachten en dan de hele serie in 1 keer gaan kijken. Maar ja, dat wachten is lastig...
0
DAVE2804
19 oktober 2019, 12:50
Je kunt inderdaad drie maanden wachten (of in dit geval twee maanden, want in het artikel staat dat The Mandalorian maar 8 afleveringen telt), en dan de serie in zijn geheel bekijken, maar dat is nu net wat Disney níet probeert te bereiken. Zij willen zoals zijzelf aangeven een bepaald gevoel oproepen waarvan het grote publiek niet meer op zit te wachten. Wat dat betreft ben ik het eens met JanWillemK. Er zal heus nog wel een kleine groep te vinden zijn dat elke week wil wachten op een aflevering, net zoals er nog altijd mensen zijn die nog cd's en dvd's kopen, maar dan nog is het maar de vraag of die groep mensen ook een abo op Disney+ zullen nemen. Ik vind het in ieder geval een stap terug qua kijkbeleving van een serie en ik vermoed dat Disney hier nog weleens heel gauw op terug zal komen.
0
anonymous
19 oktober 2019, 15:04
Helemaal mee eens. Heb een proef abonnement genomen met de verwachting dat ik op 12 november meteen deze serie kan bingen, nu moet ik nog 2 maanden wachten en de eerste Marvel serie komt pas voorjaar 2020 en dan dus ook 1 per week. Neem ergens in de zomer van 2020 wel een maandje Disney+ dan kan ik de series bingen.

Ook komen de nieuwe films pas na 7 maanden!!! op Disney+. Met series willen ze dus spoilergevaar tegen gaan, wat onzin is ze willen je gewoon zolang mogelijk vasthouden als betalende klant, maar met films vinden ze het blijkbaar geen probleem om 7 maanden te wachten.
0
anonymous
21 oktober 2019, 06:20
Ik vind het prima zo....heb maar een beetje geduld.Alles moet zo'n beetje kant en klaar geserveerd worden tegenwoordig.Als de serie goed is komt het wel tot z'n recht op deze manier.
0
dutchusuk
21 oktober 2019, 07:42
Heb geen probleem als het wekelijks is maar vooral in Amerika kunnen ze soms weken over slaan dat er een serie word uitgezonden en dan hebben ze tegenwoordig ook vaak nog een break halverwege het seizoen.
0
Javelin
21 oktober 2019, 11:27
Over het algemeen zijn het de goede series die elke week worden uitgezonden. Dit geldt eigenlijk nu ook al voor Netflix. Als ik gewoon even een kleine greep doe, ook buiten Netflix om. Outlander, Star Trek Discovery, The Flash, Poldark, The Walking Dead, Game of Thrones. Allemaal series die prima zijn en niet in 1x te bingen valt. Ik vind het wel wat hebben om te moeten wachten op de nieuwe aflevering van Outlander bijvoorbeeld. Ik ga er samen met mijn meissie echt voor zitten.
0
Log in om een reactie achter te laten