Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

HBO Max geeft trailer vrij voor DC-serie The Penguin

Bijna een jaar nadat er een teaser werd gedropt voor The Penguin van HBO Max, hebben we nu eindelijk de officiële trailer en een premièredatum voor de herfst.

In plaats van te worden neergezet als een komische zonderling, zoals Danny DeVito's versie van de DC-schurk in de Tim Burton-films, genieten we hier van Colin Farrells Oz Cobb als een Tony Soprano-type, gezien zijn grote filosofische uitspraken en sterke verhalen van weleer. Het is duidelijk, met een knipoog, dat deze Penguin een absoluut eerbetoon is aan HBO's alfamannenserie met meerdere Emmy's.

The Penguin

"Toen ik een kind was, was er een gangster, een echt ouderwets type - Rex Calabrese; hij was een grote man. Hij hielp mensen. Als hij je op straat zag, riep hij je", vertelt Farrells Penguin.

"Toen ik veertien was, kreeg hij een hartaanval en stierf hij met een sigaar in zijn hand", zegt Penguin. "In mijn buurt houden ze een parade ter ere van hem. Een verdomde parade. En het was niet chic, maar het was het gebaar. Het tonen van liefde, van wat hij betekende. Kun je je voorstellen om zo herinnerd te worden?"

Farrell speelt opnieuw zijn Batman-schurk in deze achtdelige DC Studios-dramaserie die de epische misdaadsaga van de Matt Reeves-film The Batman voortzet. De DC-film van Warner Bros. bracht wereldwijd meer dan 772,2 miljoen dollar op, leverde 177 miljoen dollar winst op en was een van de meest bekeken films op de HBO Max streamingdienst.

Net als het motief dat Reeves in zijn film neerzette, is het hier nog vroeg dag Penguin: Hij is niet de in smoking geklede heer die we kennen van de klassieke Batman (1966) televisieserie of zelfs van de Fox-reboot Gotham, waarin de slechterik werd gespeeld door Robert Lord Taylor, maar eerder een man in leren jassen met een pistool op straat die zijn slag slaat.

De Batman van Reeves maakt deel uit van een DC else-verse, die samenloopt met Peter Safran en James Gunn's Phase One van hun Gods and Monsters DC Universum (dat begint met de bioscooprelease van Superman op 11 juli 2025). Het vervolg van Reeves, The Batman II, komt op 2 oktober 2026 in de bioscoop.

Safran en Gunn hebben hun eigen Batman in de maak met Andy Muschietti als regisseur, The Brave and the Bold, die Bruce Wayne volgt en de pittige, afvallige zoon waarvan hij niet wist dat hij hem had: Damien Wayne, die het alias Robin aanneemt.
Video on youtube
Vorige aflevering
Geen aflevering gevonden, serie moet nog beginnen
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_JanWillemK
26 maa 2024 09:33 - 26 maa 2024 09:34
Echt bizar goed hoe de make-up is gedaan. Je kan totaal niet zien dat het Colin Farrell is.
De trailer is ook wel écht goed. Ik kijk in ieder geval uit naar de serie!
Reageer
The Penguin