Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

The Penguin streeft eigen verdraaide versie van Amerikaanse droom na in nieuwe trailer

HBO heeft een nieuwe trailer onthuld voor The Penguin, de DC-serie waarin de gelijknamige Batman-schurk van Colin Farrell centraal staat.

The Penguin speelt zich af na de gebeurtenissen van filmkaskraker The Batman van Matt Reeves, met Robert Pattinson in de hoofdrol. Oswald Cobblepot, alias The Penguin, probeert de touwtjes van de misdaadwereld in Gotham in handen te krijgen.

The Penguin

De cast van de serie, ontwikkeld door schrijfster-showrunner Lauren LeFranc, bestaat verder uit Cristin Milioti als Sofia Falcone, Rhenzy Feliz als Victor Aguilar, Michael Kelly als Johnny Viti, Shohreh Aghdashloo als Nadia Maroni, Deirdre O'Connell als Francis Cobb, Clancy Brown als Salvatore Maroni, James Madio als Milos Grapa, Scott Cohen als Luca Falcone, Michael Zegen als Alberto Falcone, Carmen Ejogo als Eve Karlo en Theo Rossi als dr. Julian Rush.

In de trailer voor de achtdelige gelimiteerde serie van Warner Bros. Television en DC Studios zien we Farrells Oz bespreken hoe hij op zoek is naar zijn eigen versie van "de Amerikaanse droom, een mooi verhaal met een gelukkig einde".

Later, als we kennismaken met personages gespeeld door Milioti, Feliz, Kelly en meer, is er sprake van een "bendeoorlog" en Milioti's Sofia vertelt hoe ze is vrijgelaten uit Arkham Asylum na te zijn "gerehabiliteerd".

Oz vertelt vervolgens over zijn plannen om "het rijk van binnenuit af te branden" - en waarschuwt: "Geloof me, dit is nog maar het begin."

De nieuwe trailer voor The Penguin kwam tevoorschijn uit een Comic-Con panel met castleden Milioti, Feliz en Farrell (ingezoomd vanuit Macao), evenals LeFranc, Reeves en uitvoerend producent Dylan Clark.

Reeves beschreef The Penguin als een personage dat in "een machtsvacuüm in Gotham" stapt en "totaal onderschat wordt, maar dit vuur in zich heeft". Ook liet hij op een gegeven moment plotseling de bom vallen dat de in ongenade gevallen producent Harvey Weinstein een visueel model was voor de creatie van het personage door middel van make-up. Later bevestigde hij dat Farrell terug zal komen voor zijn volgende Batman-film, die volgend jaar wordt opgenomen.

Farrell merkte op dat "de overlevering van deze wereld zo'n aantrekkingskracht op me uitoefende" en zag hem als iemand met "geweld en pijn op [zijn] gezicht geëtst". In de loop van de serie, vertelde hij, zullen we kijken naar "dit leven en hoe gebroken het is, [iemand die] deze diepte van ambitie en hebzucht belichaamt, en de gevolgen van gebeurtenissen uit de jeugd van Oz."

Hoezeer hij ook "een ramp" was, zei Farrell, The Penguin was een ongelooflijk "smakelijk personage" om in te duiken.

Over de dynamiek tussen Oz en Sofia zei Farrell dat we zullen zien dat de personages "een gedeelde geschiedenis hebben die ver teruggaat" en veel gemeen hebben als mensen die hun hele leven hebben moeten "vechten", hoewel ze uiteindelijk "aan tegenovergestelde kanten van een zeer reële ruzie belanden die zeer consequent zal zijn voor Gotham".

Uitvoerend producenten voor The Penguin zijn Reeves, Dylan Clark, Farrell, LeFranc, Craig Zobel (die de eerste drie afleveringen regisseert) en Bill Carraro. De serie is gebaseerd op personages die voor DC zijn gecreëerd door Bob Kane en Bill Finger.

De serie wordt geproduceerd door 6th & Idaho Productions van Reeves en Dylan Clark Productions van Clark in samenwerking met Warner Bros Television, waar Reeves en 6th & Idaho onder een overkoepelende deal vallen, en DC Studios. Daniel Pipski is ook uitvoerend producent.

De serie debuteert op donderdag 19 september om 21.00 uur (Amerikaanse tijd) op HBO en zal ook te streamen zijn op HBO Max.
Video on youtube
Vorige aflevering
Geen aflevering gevonden, serie moet nog beginnen
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
The Penguin