Leuk?
0
13
Bekijk stemmen

Prime Video cancelt tweede seizoen voor The Peripheral vanwege stakingen

Prime Video gaat niet door met het eerder bestelde tweede seizoen van de sciencefiction dramaserie The Peripheral, met Chloë Grace Moretz in de hoofdrol.

Bronnen melden dat The Peripheral niet de enige scriptserie van Amazon is waarvan de vernieuwing is ingetrokken en er is nog minstens één andere serie die geen tweede seizoen krijgt.

Het cancelen van de serie komt voort uit de duur van de werkonderbreking als gevolg van de aanhoudende WGA-staking, nu in de 109e dag, en de SAG-AFTRA-staking, in dag 36, die de productie hebben vertraagd, waardoor er grote gaten tussen de seizoenen zijn ontstaan en de series hun beoogde releasedata missen.

The Peripheral

Hoewel dit het eerste bekende geval is van een terugdraaiing van een vernieuwing tijdens de huidige staking zijn er mogelijk meer series waarvan de vernieuwingen kunnen worden teruggedraaid of die in afwachting zijn van een pick-up die niet doorgaat als de werkonderbreking doorgaat tot na Labor Day, waarbij eerste series die aan seizoen twee beginnen het meest kwetsbaar zijn. Er was een vergelijkbare reeks van niet-vernieuwingen tijdens de pandemie.

Het eerste seizoen van The Peripheral kwam uit in de herfst van 2022. Het sciencefictiondrama, losjes gebaseerd op het boek met die naam, werd in februari vernieuwd voor seizoen twee. De serie zou dit jaar in productie zou gaan voor een release in 2024 en dat de pre-productie was al in volle gang toen de WGA-staking op 2 mei begon.

Een vertraging zou gevolgen hebben voor de pijplijn van Amazon, omdat er al plannen zijn voor de uitrol van content in 2025. Bovendien is het voor eerstejaarsseries moeilijker om kijkers aan zich te binden als ze lang - in dit geval wellicht drie jaar - moeten wachten op nieuwe afleveringen.

Hoewel Amazon, net als andere streamingdiensten, geen kijkcijfers vrijgeeft, wordt aangenomen dat The Peripheral het goed heeft gedaan op het platform. Als groot sciencefictiondrama is het echter duur en een vertraging brengt kosten met zich mee die worden toegevoegd aan het budget, inclusief voor het vasthouden van kijkers. Omdat de serie nog maar één seizoen heeft gedraaid, moet er ook rekening worden gehouden met een marketingcampagne rond de terugkeer.

Het is niet verrassend dat series die voor een tweede seizoen werden vernieuwd onevenredig hard werden getroffen door terugdraaiingen en gecanceld werden nadat de pandemie de productie maandenlang stillegde, waardoor er grote gaten tussen de seizoenen ontstonden. Hoewel er ook andere factoren waren die bijdroegen, waren de meeste niet-vernieuwde series tijdens Covid series die in de race waren voor een tweede seizoen, waaronder Netflix's The Society en I Am Not Okay With This, evenals Showtime's On Becoming A God In Central Florida en ABC's Stumptown.

The Peripheral

Bovendien vallen de stakingen samen met een periode van verhoogde financiële controle onder de meeste mediabedrijven, die hun streamingstrategieën hebben bijgesteld.

The Peripheral wordt geproduceerd door Amazon Studios en Warner Bros. Television, in samenwerking met Kilter Films. Jonathan Nolan en Lisa Joy's Kilter Films heeft een andere serie klaarstaan, Fallout, de eerste onder de overeenkomst van het bedrijf met Amazon Studios, die al vroeg een sterke hype heeft gecreëerd.

The Peripheral draait om Flynne Fisher (Moretz), een vrouw die probeert de brokstukken van haar gebroken familie bij elkaar te houden in een vergeten uithoek van het Amerika van morgen. Flynne is slim, ambitieus en gedoemd. Ze heeft geen toekomst, totdat de toekomst haar komt halen.

In seizoen één speelden ook Jack Reynor, Gary Carr, Eli Goree, Louis Herthum, JJ Feild, T'Nia Miller, Charlotte Riley, Alexandra Billings, Adelind Horan, Alex Hernandez, Katie Leung, Julian Moore-Cook, Melinda Page Hamilton, Chris Coy en Austin Rising de hoofdrollen.

Uitvoerend producenten voor The Peripheral zijn bedenker en showrunner Scott B. Smith, regisseur Vincenzo Natali, Nolan and Joy, Athena Wickham en Steven Hoban.
Video on youtube
Vorige aflevering
The Creation of a Thousand Forests
The Creation of a Thousand Forests
01x08
Leuk?
0
13
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_Megafluffy86
20 aug 2023 09:59 -
Deze niet en The Rings of Power wel. Wie snapt het nog?
Reageer
avatar_JanWillemK
20 aug 2023 10:11
Bijgewerkt op: 20 aug 2023 10:20
Hahaha, amen!

De hoeveelheid geld die ze in Rings of Power hebben gestopt, en nog moeten stoppen, is peanuts vergeleken met The Peripheral én is tevens veel slechter ontvangen door de kijkers.
Reageer
avatar_Hellboysz
20 aug 2023 10:15 -
Net als in 2009-2011 toen werden er ook goeie series gecanceld. Ducksooi
Reageer
The Peripheral