Leuk?
8
0
Bekijk stemmen

The Queen’s Gambit breekt record bij Netflix

The Queen's Gambit ging vorige maand in première bij Netflix en heeft een streaming record verbroken bij de streamingdienst.

The Queen’s Gambit is een grote hit bij Netflix, maar eigenlijk is dit een understatement. De serie verbreekt namelijk records bij de streamingdienst. In de eerste 28 dagen na de première keken 62 miljoen mensen naar de miniserie, dat maakte Netflix bekend via hun Twitter account. In 92 landen belandde de serie in de top tien lijst van Netflix, in 63 daarvan stond de serie zelfs op nummer één.

Een goede zet van Netflix dus, om het gelijknamige boek van Walter Tevis te bewerken tot deze serie. The Queen's Gambit is niet alleen een hit voor Netflix, maar ook voor het boek. 37 jaar na de publicatie is het boek nu verschenen in de The New York Times Bestseller lijst. Nog een leuk feitje dat Netflix deelde: De zoekterm 'How To Play Chess' heeft sinds negen jaar een piek bereikt bij Google.



The Queen's Gambit ging 23 oktober in première bij Netflix. Het verhaal draait om de jonge Beth Harmon (Anya Taylor-Joy, The Miniaturist), die eind jaren vijftig wordt verlaten en toevertrouwd aan een weeshuis in Kentucky. Daar ontdekt ze een verbazingwekkend talent voor schaken en raakt ze vastbesloten om de traditionele grenzen te doorbreken, die zijn vastgesteld in de door mannen gedomineerde wereld van competitief schaken.
Vorige aflevering
End Game
End Game
01x07
Leuk?
8
0
Bekijk stemmen

Reacties (4)

avatar_DAVE2804
26 nov 2020 09:47 -
De auteur van het boek heet Walter Tevis i.p.v. Water.
Reageer
avatar_BlackBiker
26 nov 2020 12:10 - 22 sep 2021 04:49
Helemaal terecht wat mij betreft. Ik ben ook aardig onder de indruk van deze serie.
Reageer
avatar_Christophe
27 nov 2020 08:31 -
Verrukkelijk. Anya Taylor-Joy was goddelijk als Beth!
Reageer
avatar_DAVE2804
29 nov 2020 11:09 -
Ben intussen ook maar eens begonnen met deze serie. Pas twee afleveringen gezien, maar zeer zeker niet slecht tot nu toe.
Reageer
The Queen's Gambit