Leuk?
10
0
Bekijk stemmen

The Sandman krijgt tweede seizoen van Netflix

In een tijd waarin de ene serie na de andere serie al na één seizoen wordt gecanceld is dit niet het geval voor The Sandman. Netflix heeft groen licht gegeven voor een tweede seizoen.

Netflix heeft de serie-adaptatie van Neil Gaiman's The Sandman een tweede seizoen gegeven. De streamingdienst brengt de stripboekaanpassing terug nadat verschillende tegenstrijdige rapporten online zijn verschenen.

The Sandman, die begin augustus werd gelanceerd, werd in de eerste week 69,5 miljoen uur bekeken, een verdubbeling in de tweede week tot 127,5 miljoen, scoorde 77,2 miljoen in de derde week en kreeg 53,8 miljoen kijkers in de vierde week.

The Sandman

De verlenging volgt op een onbedoeld lek op woensdag door de officiële Twitter-pagina van DC Comics. De sindsdien verwijderde tweet luidde: "De droom gaat door. The Sandman keert terug met nieuwe afleveringen gebaseerd op meerdere delen van het Neil Gaiman grafisch stripverhaal om nog meer verhalen over The Endless te ontdekken."

De bevestiging kwam nadat de geruchten over de annulering op sociale media begonnen te circuleren, waarbij Gaiman wees op een nep Twitter-account.

De serie van tien afleveringen, gebaseerd op de gelijknamige DC Comics-serie van Gaiman, volgt Morpheus (Tom Sturridge), de personificatie van dromen en een van de zeven 'Eindelozen", die in 1916 tijdens een occult ritueel wordt vastgehouden. Na 106 jaar, ontsnapt Dream (ook Sturridge) en gaat hij op weg om de orde in zijn rijk, de Dreaming, te herstellen.

Andere sterren uit de serie zijn onder andere Boyd Holbrook als Corinthian, Vivienne Acheampong als Lucienne, Patton Oswalt als de stem van Matthew the Raven, David Thewlis als John Dee, Gwendoline Christie als Lucifer Morningstar, Jenna Coleman als Johanna Constantine en Kirby Howell-Baptiste als Death.

In augustus werd een verrassingsbonusaflevering uitgebracht met favoriete verhalen uit de grafische stripverhalen van Neil Gaiman, "A Dream of A Thousand Cats" en "Calliope", met gastoptredens van Sandra Oh, James McAvoy, David Tennant en Michael Sheen.

Allan Heinberg is uitvoerend producent, samen met Neil Gaiman en David S. Goyer. Gaiman, Goyer en Heinberg zijn ook mede-schrijvers van het project.
Vorige aflevering
Dream of a Thousand Cats/Calliope
Dream of a Thousand Cats/Calliope
01x11
Leuk?
10
0
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_tweemaalh
03 nov 2022 15:19 -
Mooi nieuws! Gave serie is dit
Reageer
avatar_Movieman
03 nov 2022 19:38 -
Laat maar komen !
Reageer
avatar_Spheric
06 nov 2022 10:30 -
Geen bezwaar tegen. Is nog genoeg te halen uit de comics :-)
Reageer
The Sandman