Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Productie voor The Sandman seizoen twee is begonnen

Productie voor The Sandman seizoen twee is begonnen

Neil Gaiman's The Sandman is na de stakingen in Hollywood terug in productie voor seizoen twee, op de 35e verjaardag van de oorspronkelijke stripreeks.
Gaiman gaf woensdag een brief vrij waarin hij de herstart van de productie voor de Netflix-serie aankondigde, samen met een foto achter de schermen van de set met Tom Sturridge (Dream) en Mason Alexander Park (Desire). De productie van Warner Bros. Television is momenteel aan het filmen in Londen. Je kunt de foto hieronder bekijken, samen met Gaimans brief.

The Sandman

In zijn brief herinnert Gaiman zich dat hij 36 jaar geleden begon met het schrijven van The Sandman, toen hij en zijn gezin door een storm in hun dorp vast kwamen te zitten en hij de opzet schreef voor de eerste acht nummers van The Sandman. Dertien maanden later verscheen het eerste nummer van The Sandman.

"Deze week starten we officieel de productie van de volgende reeks verhalen van The Sandman voor Netflix", schreef Gaiman. "De geniale showrunner Allan Heinberg en de talloze mensen voor en achter de camera bouwen aan iets eindeloos speciaals en brengen deze verhalen tot leven op een manier die ooit ondenkbaar zou zijn geweest."

Hij voegde eraan toe: "Er begint een reis die ons van de tuin van het lot naar de hel zal brengen, van het hart van de dromen naar het oude Griekenland en het revolutionaire Frankrijk, en van daaruit naar plaatsen die zelfs ik me niet helemaal kan voorstellen op het scherm. Ik zal geduldig zijn. Er komen goede dingen aan."

De tiendelige serie, gebaseerd op Gaimans gelijknamige DC Comics-serie, volgt Morpheus (Tom Sturridge), de personificatie van dromen en een van de zeven Eindelozen, die in 1916 gevangen wordt genomen in een occult ritueel. Na 106 jaar gevangen te zijn gehouden, ontsnapt Dream (ook Sturridge) en gaat hij op pad om de orde te herstellen in zijn rijk, de Dreaming.

De officiële synopsis van het eerste seizoen: Er is een andere wereld die op ons allemaal wacht als we onze ogen sluiten en slapen - een plek die de Dreaming wordt genoemd, waar The Sandman, Master of Dreams (Tom Sturridge), vorm geeft aan al onze diepste angsten en fantasieën. Maar wanneer Dream onverwachts gevangen wordt genomen en een eeuw lang gevangen wordt gehouden, zet zijn afwezigheid een reeks gebeurtenissen in gang die zowel de droomwereld als de waakwereld voor altijd zullen veranderen. Om de orde te herstellen, moet Dream door verschillende werelden en tijdlijnen reizen om de fouten te herstellen die hij tijdens zijn enorme bestaan heeft gemaakt. Onderweg bezoekt hij oude vrienden en vijanden en ontmoet hij nieuwe entiteiten, zowel kosmisch als menselijk.

Ontwikkeld en geproduceerd door Gaiman, showrunner Allan Heinberg en David S. Goyer. In The Sandman seizoen één spelen ook Boyd Holbrook, Patton Oswalt, Vivienne Acheampong, Gwendoline Christie, Charles Dance, Jenna Coleman, David Thewlis, Stephen Fry, Kirby Howell-Baptiste, Mason Alexander Park, Donna Preston, Vanesu Samunyai (ook bekend als Kyo Ra), John Cameron Mitchell, Asim Chaudhry, Sanjeev Bhaskar, Joely Richardson, Niamh Walsh, Sandra James-Young en Razane Jammal.

Heinberg produceert samen met Gaiman en Goyer. Gaiman, Goyer en Heinberg zijn ook medeschrijvers van het project.

Hieronder kun je de productie-foto en de brief van Neil Gaiman bekijken.

14412 The Sandman setfoto

Brief van Neil Gaiman:

We weten nooit waar onze dromen ons zullen brengen. Het is vandaag 35 jaar geleden dat het eerste nummer van The Sandman uitkwam en veel mensen en personages op paden zette die zelfs in die tijd zo onwaarschijnlijk als onmogelijk leken. In die tijd stonden de meeste strips in het teken van superhelden. Sandman was dat niet. Het leek op niets anders, maar op magische wijze (de magie bestond uit hard werken, jeugdig overmoed en een aantal belangrijke mensen die in de visie geloofden) kregen we de kans om het verhaal te vertellen dat ik in mijn hoofd had en Morpheus en de rest van de Eindelozen tot leven te brengen.

Iets meer dan 36 jaar geleden, in oktober 1987, zorgde de zwaarste storm in minstens 500 jaar ervoor dat mijn huis zonder stroom kwam te zitten en mijn familie opgesloten zat in ons kleine dorp door omgevallen bomen, en ik besteedde mijn tijd aan het schrijven van een schets voor de eerste acht nummers van Sandman.

Dertien maanden later, in november 1988, lag het eerste nummer van Sandman in de stripwinkels.

Net als degenen die een pad bewandelen in de tuin van Destiny, kijk ik terug en zie ik één duidelijk pad dat zich achter mij uitstrekt. Op sommige momenten op deze reis leek de weg voorwaarts onmogelijk en ik denk niet dat ik had kunnen bedenken welke impact deze personages zouden hebben op individuen of op de wereld. Maar als ik naar het pad voor me kijk, zie ik geen duisternis. Ik zie hoe de wereld van The Sandman blijft groeien en evolueren en nieuwe vormen aanneemt.

Deze week is de productie van de volgende reeks verhalen van The Sandman voor Netflix officieel hervat. De geniale showrunner Allan Heinberg en de ontelbare mensen voor en achter de camera bouwen aan iets eindeloos speciaals en brengen deze verhalen tot leven op een manier die ooit onvoorstelbaar zou zijn geweest.

Er begint een reis die ons van de tuin van het lot naar de hel zal brengen, van het hart van de dromen naar het oude Griekenland en het revolutionaire Frankrijk, en van daaruit naar plaatsen die zelfs ik me niet kan voorstellen op het scherm. Ik zal geduldig zijn. Er komen goede dingen aan.
Video on youtube
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

Futsudo
2 december 2023, 16:08
Ik had iets meer verwacht van het eerste seizoen maar desondanks kijk ik toch uit naar het tweede seizoen van deze fantasy-dramaserie gebaseerd op het gelijknamige stripboek.
3
Log in om een reactie achter te laten