Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

STARZ vernieuwt The Serpent Queen met tweede seizoen

Het verhaal van Catherine de Medici gaat verder op STARZ. De kabelzender heeft The Serpent Queen verlengd met een tweede seizoen van acht afleveringen.

STARZ heeft haar historische drama The Serpent Queen een vervolg gegeven. Het eerste seizoen van The Serpent Queen bestaat uit acht afleveringen en op zondag 30 oktober wordt de finale uitgezonden.

De historische dramaserie The Serpent Queen heeft Samantha Morton, Amrita Acharia, Enzo Cilenti, Barry Atsma, Nicholas Burns, Danny Kirrane, Sennia Nanua, Beth Goddard, Antonia Clarke en George Jaques in zijn cast. Het verhaal volgt Catherine de Medici (Morton) die, tegen alle verwachtingen in, een van de machtigste en langst dienende heersers in de Franse geschiedenis werd. Catherine's verhaal ontvouwt zich door middel van flashbacks terwijl ze haar acties verdedigt en de lessen die ze heeft geleerd doorgeeft aan haar nieuwe dienstmeisje, Rahima (Nanua). Op veertienjarige leeftijd trouwt de jonge, wees Catherine (Hill) aan het 16e-eeuwse Franse hof. Ondanks haar gewonere status heeft haar oom de Paus Clemens (Charles Dance), een grote bruidsschat en een geopolitieke alliantie onderhandeld in ruil voor de unie, en daarmee de verwachting van vele erfgenamen. Op haar huwelijksnacht ontdekt Catherine echter dat haar nieuwe echtgenoot verliefd is op Diane de Poitiers (Ludivine Sagnier), een mooie hofdame die twee keer zo oud is als hij. Met haar toekomst plotseling onzeker en met weinig hoop om zwanger te worden, moet Catherine snel leren wie ze kan vertrouwen - zowel binnen haar persoonlijke kring van hovelingen als de leden van het koninklijk hof - terwijl ze iedereen te slim af is die haar vastberadenheid om tegen elke prijs te overleven onderschat.

The Serpent Queen

Hier is de verlengingsaankondiging van Starz:

"VEELGEPREZEN DRAMA-SERIE THE SERPENT QUEEN KRIJGT VERLENGING VAN TWEEDE SEIZOEN OP STARZ

STARZ heeft vandaag aangekondigd dat de populaire, veelgeprezen serie The Serpent Queen terugkeert voor een tweede seizoen van acht afleveringen met Golden Globe-winnaar, tweevoudig Academy Award en tweevoudig BAFTA Award-genomineerde actrice Samantha Morton in de hoofdrol als de meedogenloze heerser Catherine de Medici. Het nieuws over de verlenging komt voorafgaand aan de seizoensfinale van de serie die op zondag 30 oktober om middernacht wordt uitgezonden op de STARZ-app en alle STARZ-streaming- en on-demandplatforms.

The Serpent Queen geeft het historisch drama met een randje een eigentijdse draai aan conventionele verhalen om het verhaal te vertellen van Catherine de Medici (Morton) die tegen alle verwachtingen in een van de machtigste en langst dienende heersers in de Franse geschiedenis werd."

"The Serpent Queen is uitgesproken modern, duister komisch en volledig onverwacht", zegt Kathryn Busby, President, Original Programming, STARZ. "Catherine De Medici's verhaal is de perfecte aanvulling op onze voortwaartse vrouwelijke verhalen, en Samantha Mortons briljante vertolking van deze meedogenloze, charmante en slimme koningin verankert de hele productie. We zijn verheugd om meer van haar ongelooflijke leven te onthullen en te regeren in seizoen twee, dat belooft nog provocerender en subliemer te worden."

De serie The Serpent Queen is gebaseerd op het boek Catherine de Medici: Renaissance Queen of France door Leonie Frieda en is afkomstig van schrijver en uitvoerend producent Justin Haythe en uitvoerend geproduceerd door Francis Lawrence en Erwin Stoff. Kathryn Tyus-Adair, Senior Vice President, Original Programming, is de leidinggevende die toezicht houdt op The Serpent Queen voor STARZ en Courtney Mock houdt toezicht op Lionsgate Television. De serie wordt voor STARZ geproduceerd door Lionsgate Television en 3 Arts Entertainment.
Vorige aflevering
Second Coming
Second Coming
02x02
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_Olga2000
29 okt 2022 17:28 -
Ik ben heel blij om dat te horen. Erg goede serie en acteerprestaties van Samantha zijn buitengewoon.
Reageer
avatar_Movieman
07 jan 2024 15:34 -
Een serie die er zeker mag wezen een tweede seizoen is dan ook de meest logische keuze.
Reageer
The Serpent Queen