Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Minnie Driver gecast in het tweede seizoen van The Serpent Queen

Het Starz-drama The Serpent Queen versterkt de cast voor seizoen twee.

The Serpent Queen vertelt het verhaal van Catherine de Medici (Samantha Morton) die tegen alle verwachtingen in een van de machtigste en langstzittende heersers in de Franse geschiedenis werd.

Academy Award-genomineerde Minnie Driver, bekend van haar speciale gastrol in BBC's Starstruck en haar vaste rollen in de comedyseries About a Boy (NBC) en Speechless (ABC), is een van de tien nieuwe castleden die zijn gecast in zowel vaste als terugkerende rollen. Zij sluiten zich aan bij de serie onder leiding van Morton, die later dit jaar terugkeert met nieuwe afleveringen.

14959 cast The Serpent Queen foto 1

Vaste nieuwe castleden zijn (van links naar rechts op de foto) Driver, Angus Imrie, Emma McDonald, Stanley Morgan en Philippine Velge.

Driver speelt Elizabeth I, de beruchte 'Virgin Queen'. Elizabeth gaat de strijd aan met Catherine en is een vrouw met stijl, humor en ervaring. Imrie speelt Henry IV, de zoon van Antoine de Bourbon en Jeanne d'Albret. Voor de onoplettende toeschouwer lijkt hij onbeschaafd, maar in werkelijkheid is hij een intellectueel.

McDonald speelt Rahima, die kijkers voor het eerst ontmoetten in seizoen één. Rahima is slimmer en zelfverzekerder geworden en heeft nu een belangrijke positie in Catherine's leven. Morgan speelt Anjou, de jongere broer van koning Karel IX, die non-conformistisch is en in staat tot ontwrichtend geweld. Velge speelt Margot, Catherine's oudste dochter, haar tegenpool. Ongelooflijk charmant, door iedereen geliefd en op zoek naar de waarheid.

14959 cast The Serpent Queen foto 2

Rosalie Craig, Isobel Jesper Jones, Bill Milner, Ashley Thomas en Alexandre Willaume (van links naar rechts op de foto) zullen te zien zijn in terugkerende rollen.

Craig speelt Jeanne d'Albret, de zelfingenomen en afkeurende vrouw van Antonie de Bourbon. Jones speelt Edith, een protestantse predikante voor een groep trouwe volgelingen. Milner speelt Koning Karel IX, de oudste zoon van Catherine de Medici en nu koning van Frankrijk. Hij is geen jongen, maar ook geen echte man en wil graag koning spelen en het goed doen.

Thomas speelt Alessandro de Medici, een man met veel charisma en schoonheid, en is het object van verlangen. Willaume speelt Montmorency, de wijze en humorloze Constable General van Frankrijk. Hij is een trouwe en serieuze dienaar van de koning.

The Serpent Queen is gebaseerd op het boek Catherine de Medici: Renaissance Queen of France van Leonie Frieda en is van schrijver en uitvoerend producent Justin Haythe. De serie wordt geproduceerd door Francis Lawrence en Erwin Stoff. De serie wordt voor Starz geproduceerd door Lionsgate Television en 3 Arts Entertainment.
Vorige aflevering
A House Divided
A House Divided
02x07
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
The Serpent Queen