Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

The Serpent Queen na twee seizoenen gecanceld door Starz

The Serpent Queen komt niet terug voor een derde seizoen bij Starz.
Het nieuws komt iets meer dan een maand nadat de finale van seizoen twee in augustus werd uitgezonden. The Serpent Queen, gebaseerd op het boek Catherine de Medici: Renaissance Queen of France door Leonie Frieda, gaat over het leven van Catherine de Medici, de 16e-eeuwse koningin van Frankrijk.

The Serpent Queen

In het tweede seizoen wordt Catherine's greep op de macht getest terwijl ze geconfronteerd wordt met machtsstrijd, conflicten en verraad terwijl ze Frankrijk probeert te verenigen. In de serie, gemaakt door Justin Haythe, speelt Samantha Morton de hoofdrol als Catherine, naast Amrita Acharia, Enzo Cilenti, Ruby Bentall, Nicholas Burns, Beth Goddard, Raza Jaffrey en Danny Kirrane.

The Serpent Queen werd geproduceerd door Lionsgate Television en 3 Arts Entertainment. Francis Lawrence en Erwin Stoff waren de uitvoerende producenten. De serie werd in eerste instantie direct in serie besteld in het begin van 2021, toen Starz CEO Jeffrey Hirsch zich richtte op het programmeren van het kabelnetwerk met 'premium vrouwelijk' programmering op dat moment, gericht op inhoud gemaakt voor vrouwen in de leeftijd van 24-54 die genieten van verhalen over vrouwen in de geschiedenis. De term 'premium female' ('premium vrouwelijk') is sindsdien veranderd in 'female forward' ('vrouwelijk voorwaarts').

Een spin-off serie is momenteel ook in ontwikkeling bij Starz, omdat het netwerk de samenwerking met de uitvoerders Haythe en Stoff van The Serpent Queen wil voortzetten. Hoewel de casting nog niet bekend is gemaakt, zal de serie zich richten op koningin Elizabeth de Eerste.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten