Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

BBC keert terug naar The Split met tweedelige Barcelona-special

Het laatste seizoen mag dan wel in 2022 zijn afgelopen, maar de BBC laat het juridische drama The Split nog niet los.

De serie van Abi Morgan eindigde na drie seizoenen in 2022, maar de BBC heeft in februari The Split Up besteld. Die serie is een spin-off die zich in Manchester afspeelt.

Nu kondigt de BBC aan dat ze ook naar Spanje gaan voor een tweedelige special met Nicola Walker's Hannah en familie, terwijl Toby Stephens zich bij de cast voegt.

15306 The Split Barcelona

In de special zijn de Defoes terug en hebben ze zich verzameld voor een prachtige bruiloft in een wijngaard in de wijnstreek van Catalonië. The Split-special speelt zich af in een zonovergoten weekend en omvat scheidingen, reünies en veel romantiek.

Stephens speelt het nieuwe personage Archie Moore, terwijl het grootste deel van de oorspronkelijke cast terugkeert.

"In een wereld vol brute scheidingen en verleidelijke goedmakers wordt de familie Defoe uitgenodigd voor hun eigen 'bruiloft in het buitenland', met de belofte van alles waar het publiek van is gaan houden in The Split", aldus Morgan.

The Split, die werd uitgezonden op Sundance TV en BBC America in de VS, was een van de populairste nieuwe drama's van de BBC van de afgelopen jaren en is verkocht aan bijna 120 landen, met vier lokale adaptaties. De spin-off stond eerder dit jaar op een mega BBC-lijst en wordt geschreven door Ursula Rani Sarma.

De serie wordt geproduceerd door Chernobyl-maker Sister en wordt verkocht door BBC Studios. The Split-special is geschreven door Morgan, geregisseerd door Giulia Gandini en geproduceerd door Jennie Fava. Uitvoerende producenten zijn Jane Featherstone, Lucy Dyke en Morgan.
Vorige aflevering
Episode 6
Episode 6
03x06
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
The Split