Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Natasha Slagter geeft "The Suspect - Seizoen 1" een 7.
Geschreven door Natasha Slagter op 19 augustus 2024.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

The Suspect - Seizoen 1

Poldark is terug. Niet in een nieuw seizoen, maar dit keer in de Britse psychologische thriller The Suspect.

Zelf had ik Aidan Turner (Poldark) trouwens niet herkend met zijn volle baard in deze serie. Als klinisch psycholoog Joseph O’Loughlin moet hij wennen aan zijn recente diagnose van de ziekte van Parkinson. Hij heeft een liefhebbende familie, goede vrienden en collega's en een deal voor een boek over sekswerkers. Nadat hij het leven heeft gered van een jonge patiënt die van de tiende verdieping, van het ziekenhuis waar O'Loughlin werkt, wilde springen, staat hij bekend als held. Wat kan er nou fout gaan?

Wanneer de politie op een kerkhof het lichaam vindt van een vrouw waarvan zij denken dat het een sekswerker was, schakelen officier DI Vince Ruiz (Shaun Parkes, Hooten & the Lady) en nieuwkomer DS Riya Devi O’Loughlin (Anjli Mohindra, The Sarah Jane Adventures) in om zijn expertise te gebruiken. De politie gelooft dat het slachtoffer gedwongen werd zichzelf twintig keer oppervlakkig neer te steken voordat een fatale 21ste klap werd toegediend.

De eerste fout die O’Loughlin maakt, is dat hij niet meteen vertelt dat hij een zeer gestoorde patiënt onder zijn hoede heeft: Bobby. Bobby (Bobby Schofield, SAS: Rogue Heroes) heeft een obsessie met nummer 21 en wacht op een veroordeling wegens het gewelddadig mishandelen van een vrouw.
Het tweede teken is dat hij terug het mortuarium binnensluipt nadat de politie hem het lijk heeft laten zien, de arm van het slachtoffer aait en tegen haar fluistert dat het hem spijt. Als Ruiz en Devi hem op cameratoezicht de kamer zien binnenkomen, vertelt hij hen dat hij controleerde op zelfbeschadigende littekens. Ze besluiten geen informatie meer over de zaak met hem te delen.

Dit blijkt verstandig, aangezien de twijfels over O’Loughlin zich steeds sneller opstapelen. Van deskundige wordt O’Loughlin langzaam een verdachte. Omdat het maar vijf afleveringen zijn, stop ik nu met het verder beschrijven van de serie. Kijk zelf maar.

Goed acteerwerk

Turner doet bijzonder goed werk door twee mogelijke kanten van O’Loughlin neer te zetten: een vriendelijke therapeut voor criminelen, of een leerling van hen voor zijn eigen snode doeleinden. Hoewel de rol voor de hoofdrolspeler goed is uitgewerkt, zou je kunnen zeggen dat dat overige personages niet genoeg diepgang krijgen.

Het is een serie die de moeite waard is om te bekijken voor degenen die genieten van complexe verhaallijnen en sterke acteerprestaties. Echter, voor degenen die de voorkeur geven aan een sneller tempo en meer actie, kan de serie soms wat traag aanvoelen.
Video on youtube
Volg The Suspect
Vorige aflevering
Episode 5
Episode 5
01x05
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
The Suspect