Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Jamie Dornan en Danielle MacDonald keren terug in tweede seizoen van The Tourist

Na de lovende kritieken op het eerste seizoen gaat de BBC verder met een tweede seizoen van The Tourist, waarin Jamie Dornan en Danielle Macdonald zullen terugkeren.

De zesdelige thrillerserie is in opdracht van de BBC in samenwerking met Stan en ZDF gemaakt en geschreven door Jack en Harry Williams en geproduceerd door Two Brothers Pictures in samenwerking met All3Media International. De opnames beginnen in april.

"Ik ben ongelooflijk enthousiast om het verhaal voort te zetten van The Tourist. Harry en Jack Williams zijn briljante schrijvers en ik kan niet wachten tot het publiek ziet hoe goed Ierland en zijn personages worden gebruikt om hen te laten raden naarmate het verhaal vordert," aldus Dornan, die ook zal optreden als uitvoerend producent.

De off-beat thriller werd gelanceerd met 12 miljoen kijkers en was in januari 2022 de meest bekeken serie op BBC iPlayer. De donkere komedie die kijkers vanaf het begin in de ban hield, wordt voortgezet.

The Tourist

"The Tourist was anders dan alles wat we eerder hadden geschreven en we zijn enorm dankbaar voor de ongelooflijke respons op het eerste seizoen. Het is een spannende reis geweest om weer in die wereld te duiken met de eigenzinnige personages die zo geliefd waren, en te kijken waar we ze nu heen kunnen brengen, terwijl we een totaal uniek en onconventioneel drama blijven leveren", aldus Jack en Harry Williams.

Elliot besluit dat het eindelijk tijd is om zijn wortels te herontdekken na het auto-ongeluk waardoor hij ernstig geheugenverlies opliep, en het tweetal wordt meegesleurd in de gevaarlijke wervelwind van zijn vorige leven. Terwijl Elliot vecht met zijn eigen demonen, wordt Helen achtergelaten om de stukjes van een groter mysterie op te rapen; waardoor ze beiden gedwongen worden om oude en nieuwe vijanden te confronteren.

"Seizoen twee van The Tourist zal kijkers verrassen en verrukken op dezelfde manier als de eerste zo succesvol deed. Met komedie ingebed in het donkere en spannende verhaal, weten we zeker dat deze serie een breed publiek zal blijven aanspreken, en we zijn enthousiast om dat in een andere setting te verkennen," aldus Two Brothers' executives Sarah Hammond en Daniel Walker.

De verkoop van de eerste serie, een bonafide internationale hit, ging van Zuid-Korea tot Scandinavië. De serie werd bekroond met drie Golden Nymphs Awards op het Monte Carlo Television Festival, waaronder Best Series, de hoogste onderscheiding van het festival.

The Tourist

"Ik ben zo enthousiast om weer samen te werken met Jamie en terug te keren voor een nieuw wild avontuur met een geweldige cast en crew. Jack en Harry Williams zijn briljante verhalenvertellers en het is spannend om te zien wat ze nu weer gaan bedenken," aldus Macdonald.

Het tweede seizoen van The Tourist is een Two Brothers Pictures (een All3Media bedrijf) productie voor de BBC, in samenwerking met Stan en ZDF, is gemaakt en geschreven door Harry en Jack Williams, die naast Dornan, Walker en Hammond, dienen als uitvoerend producenten voor Two Brothers Pictures, en Nawfal Faizullah voor de BBC. Alex Mercer zal ook produceren en Fergus O'Brien (Happy Valley, Gentleman Jack) regisseert het openingsblok. De internationale verkoop wordt verzorgd door All3media international.

Voorafgaand aan het eerste seizoen van The Tourist kreeg Dornan zeer goede kritieken voor zijn rol in de Oscarwinnende film Belfast. Hij is binnenkort te zien in de spionagethriller Heart Of Stone tegenover Gal Gadot, die later dit jaar in première gaat op Netflix.
Vorige aflevering
Episode 6
Episode 6
02x06
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_Futsudo
01 maa 2023 15:29 - 01 maa 2023 14:39
Toevallig gisteren met het eerste seizoen begonnen en vind het verhaal, het acteren, de dialogen en het camerawerk verrassend goed. Als het eerste seizoen ook zo gaat eindigen dan kijk ik nu al uit naar het tweede seizoen.
Reageer
avatar_Sproet2jes
01 maa 2023 20:58 -
Jippie, geweldig nieuws. ;)
Reageer
The Tourist