Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

The Walking Dead-spin-offs en Interview With the Vampire hervatten productie

The Walking Dead: Daryl Dixon, The Walking Dead: The Ones Who Live en Interview with the Vampire gaan de productie hervatten nadat AMC Networks een overeenkomst heeft gesloten met SAG-AFTRA.

De drie series The Walking Dead: Daryl Dixon, The Walking Dead: The Ones Who Live (voorheen The Walking Dead: Rick & Michonne) en Interview with the Vampire maken deel uit van interim-overeenkomsten met de Breaking Bad-zender, waardoor het filmen van de drie spraakmakende series kan worden hervat.

Naar verluidt zijn deze overeenkomsten specifiek voor deze drie series, in plaats van een algemene overeenkomst tussen het bedrijf en de gilde. AMC Networks, dat de series produceert via AMC Studios, bevestigde de overeenkomsten met Deadline, maar gaf verder geen commentaar.

The Walking Dead: Rick & Michonne

AMC Networks is wat bekend staat als een geautoriseerd bedrijf met betrekking tot de AMPTP, maar behoort niet tot de studio's die betrokken zijn bij de onderhandelingen.

De overeenkomst voor de drie series die donderdag werd onthuld is het belangrijkste televisieproject waarvoor een dergelijke overeenkomst is gesloten sinds de acteurs wegliepen. Andere series op de lijst met tussentijdse overeenkomsten zijn de religieuze serie The Chosen, Tehran van Apple TV+, dat een overeenkomst kreeg vanwege het internationale karakter en Hal and Harper, een indie-serie van Cha Cha Real Smooth-filmmaker en acteur Cooper Raiff met Lili Reinhart en Mark Ruffalo in de hoofdrollen.

Deadline heeft begrepen dat Interview with the Vampire zijn tweede seizoen in Praag gaat filmen, terwijl The Walking Dead: Daryl Dixon zijn tweede seizoen in Europa gaat filmen. The Walking Dead: The Ones Who Live, waarin Andrew Lincoln en Danai Gurira hun rollen als Rick en Michonne hernemen, heeft nog werk te doen in de postproductie, waaronder ADR.

Kristin Dolan, CEO van AMC Networks, zei eerder deze maand dat de stakingen van schrijvers en acteurs pas "ver in 2024" een bedreiging zouden vormen voor het programma-aanbod van het bedrijf.

"We waarderen het werk van onze creatieve partners enorm en hopen dat deze geschillen zo snel en eerlijk mogelijk kunnen worden opgelost," zei Dolan. "Op de korte termijn is de realiteit voor AMC Networks dat we een pijplijn van voltooide series hebben waarmee we onze kijkers op al onze platforms kunnen blijven bedienen voor de rest van dit jaar en tot ver in 2024", zei ze tijdens de tweede kwartaalcijfers van het bedrijf.

Het eerste seizoen van The Walking Dead: Daryl Dixon begint op zondag 10 september. Norman Reedus speelt de hoofdrol nadat zijn personage is aangespoeld in Frankrijk en worstelt om erachter te komen hoe hij daar is gekomen en waarom. De serie volgt zijn reis door een gebroken maar veerkrachtig Frankrijk in de hoop een weg terug naar huis te vinden. Tijdens zijn reis bemoeilijken de connecties die hij onderweg opdoet zijn uiteindelijke plan.

Naast Reedus spelen Clémence Poésy, Adam Nagaitis, Anne Charrier, Eriq Ebouaney, Laika Blanc Francard, Romain Levi en Louis Puech Scigliuzzi mee in de serie. De serie wordt geproduceerd door Scott M. Gimple, showrunner David Zabel, Reedus, Greg Nicotero, Angela Kang, Brian Bockrath en Daniel Percival.

The Walking Dead: Daryl Dixon is de vijfde spin-off in het TWD-universum en bestaat uit zes afleveringen.

The Walking Dead: The Ones Who Live sluit de verhaallijnen af voor de personages Rick Grimes en Michonne. De serie presenteert een episch liefdesverhaal van twee personages die veranderd zijn door een veranderde wereld. Uit elkaar gehouden door afstand, een onstuitbare kracht en de geesten van wie ze waren. Rick en Michonne worden in een andere wereld gegooid, gebouwd op een oorlog tegen de doden... En uiteindelijk een oorlog tegen de levenden. Kunnen ze elkaar vinden en wie ze waren op een plek en in een situatie die ze nooit eerder hebben gekend? Zijn ze vijanden? Geliefden? Slachtoffers? Zijn ze zonder elkaar nog wel in leven - of zullen ze ontdekken dat ook zij de Walking Dead zijn?

De première van de spin-off staat gepland voor 2024.

Gimple, Chief Content Officer van The Walking Dead Universe, is showrunner en uitvoerend producent naast Lincoln, Gurira, Denise Huth en Bockrath.

Interview with the Vampire

Ondertussen is Interview with the Vampire in juli begonnen met de productie van het tweede seizoen.

De gotische horrorserie van Rolin Jones werd sinds april voornamelijk in Praag gefilmd. In de hoofdrollen spelen de Britten Assad Zaman, Jacob Anderson en Delainey Hayles, de Australische Sam Reid en Amerikanen als Eric Bogosian.

De serie is gebaseerd op de roman van Anne Rice uit 1976, die in 1994 werd verfilmd door Tom Cruise en Brad Pitt. De serie volgt de vampier Louis de Pointe du Lac (Anderson) die zijn leven met zijn maker Lestat de Lioncourt en tienervampier Claudia vertelt aan veteraan-journalist Daniel Molloy, vergezeld door de oude vampier Armand.

De serie werd vernieuwd vóór de première in oktober vorig jaar. Gran Via Productions, Dwight Street Book Club en AMC Studios zijn de producenten.
Vorige aflevering
Coming Home
Coming Home
01x06
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
The Walking Dead: Daryl Dixon