Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
The Walking Dead: Dead City - Eerste aflevering
7
Hessel Hoekstra geeft The Walking Dead: Dead City - Eerste aflevering een 7.

The Walking Dead: Dead City - Eerste aflevering

The Walking Dead: Dead City is in haar eerste aflevering weinig vernieuwend. Toch maken de leuke hoofdrolspelers en de spannende momenten het aangenaam om naar te kijken.
De zender AMC ziet nog steeds goud in hun paradepaardje The Walking Dead. Anders hadden ze niet een hele reeks spin-off series besteld. The Walking Dead: Dead City is de allernieuwste, en de eerste van een reeks spin-offs waarin personages uit de moederserie de hoofdrol gaan spelen. Dit in tegenstelling tot eerdere spin-offs, zoals Fear The Walking Dead en The Walking Dead: World Beyond, die nieuwe personages volgen, en pas later pas oude bekenden introduceren. Maar zitten mensen eigenlijk wel te wachten op nog een The Walking Dead-serie? AMC vindt blijkbaar van wel, maar zelf twijfel ik er sterk aan. Toch kan ik zeggen dat Dead City best aardig begint.

In The Walking Dead: Dead City volgen we Maggie (Lauren Cohan, Supernatural) en Negan (Jeffrey Dean Morgan, ook bekend van Supernatural) enkele jaren na het einde van The Walking Dead. Nadat Maggies zoon Hershel (Logan Kim) ontvoerd is door een voormalige handlanger van Negan, moet het tweetal samenwerken en het verwoeste Manhattan in trekken om hem te redden. Negan blijkt hier door de jaren heen de nodige vijanden gemaakt te hebben en die willen niets liever dan vergelding voor Negans vermeende misdaden.

De samenwerking tussen Maggie en Negan is een hoogtepunt

Eén van de trekpleisters tijdens het laatste seizoen van The Walking Dead was het moeizame bondgenootschap tussen Maggie en Negan. Negan heeft Maggie vreselijke dingen aangedaan en Maggie heeft dat nooit losgelaten. Tegelijkertijd probeert Negan aan te tonen dat hij door de jaren heen echt veranderd is en is op zoek naar vergiffenis. Toch hebben ze elkaar in levensbedreigende situaties moeten vertrouwen. Ook hier is dat niet anders. De twee acteurs zijn goed op elkaar ingespeeld en hun samenspel verveelt in elk geval niet. Wel heb ik het idee dat hun relatie een paar stappen terug heeft genomen. In The Walking Dead begonnen ze elkaar schoorvoetend te tolereren, maar hier lijkt het alsof de vete weer terug bij af is.

Verder wordt er in New York een interessante wereld geschapen, die een stuk wettelozer is dan Alexandria of de Hilltop Colony uit de latere seizoenen van The Walking Dead. De schurk die Maggie's zoon ontvoerde, een man die slechts bekend staat de Kroaat (Željko Ivanek, Madam Secretary), past goed in de chaotische gemeenschap die de serie probeert neer te zetten. Verder is Gaius Charles (Roswell, New Mexico) ook een interessante nieuwe toevoeging aan de cast.

De verhaallijn is tot nu toe niet heel vernieuwend

De afgelopen jaren is The Walking Dead verre van vernieuwend geweest, en ook The Walking Dead: Dead City lijkt die vernieuwing niet te kunnen brengen. Al jarenlang zien we dezelfde thema’s op dezelfde manier uitgewerkt worden. Het enige verschil is dat de personages die voor dezelfde morele dilemma’s staan net even anders zijn. Ondanks dat is begint Dead City best onderhoudend met genoeg spannende momenten.

The Walking Dead: Dead City zal geen vernieuwing brengen in het The Walking Dead-universum, en je zou dit zeker als uitmelkerij kunnen zien. Maar ondanks was de eerste aflevering best leuk om naar te kijken. Dead City lijkt een serie te worden die precies doet wat je ervan kunt verwachten, en als dat je niet afschrikt, zal dit prima kijkvoer zijn.
Video on youtube

Over de auteur, Hessel Hoekstra

Hessel Hoekstra
Hessel is bioloog en kan vol passie vertellen over planten, dieren en alles wat leeft. Waar hij ook veel over kan vertellen zijn series. Als recensent voor MijnSerie kan hij zijn liefde voor series uitstekend combineren met zijn passie voor schrijven. Hij houdt van series van alle genres uit alle landen, maar heeft een zwak voor Britse series. Zijn favoriete series zijn Doctor Who, His Dark Materials en Line of Duty. Zijn favoriete boom is de zomereik.
Bekijk profiel van Hessel Hoekstra
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

rickii
23 juni 2023, 23:32
Fijne review.
Nu nog afwachten waar we de serie kunnen gaan kijken
0
Log in om een reactie achter te laten