Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Productie voor derde seizoen van The White Lotus begint in februari

Mike White's The White Lotus laat er geen gras over groeien voor seizoen drie.

Op 9 november, de dag dat de SAG-AFTRA staking eindigde, begon de Emmy-winnende HBO anthologieserie met de casting voor haar aankomende derde seizoen door een lijst met nieuwe personages vrij te geven. Het filmen begint volgens de bronnen begin februari in Thailand.

Opnieuw zal The White Lotus een uitgebreide cast van meerdere generaties hebben. Op dit moment zijn er dertien rollen weggelegd, waarvan negen vaste rollen in de serie - variërend in leeftijd tussen 18-80 jaar - met onder andere een patriarch, een directeur, een actrice, een paar moeders, een buitenbeentje en een yogi.

14313 The White Lotus s1 foto

Vorige week gaf Mike White, de bedenker van The White Lotus, een statusupdate over seizoen drie, dat naar verwachting in 2025 zal beginnen. Hij deelde zijn hoop om "aan het begin van het jaar" te beginnen met filmen.

"Ik ben serieus scripts aan het afmaken," zei White ten tijde van een nieuwe aflevering waarvan het schrijven werd onderbroken door de werkonderbreking.

"Het wordt een supergrote White Lotus," zei White over seizoen drie. "Het wordt langer, groter, gekker. Ik weet niet wat mensen ervan zullen denken, maar ik ben super enthousiast, dus dat is in ieder geval voor mijn eigen barometer een goed ding."

Het is onduidelijk of dit betekent dat het aantal afleveringen weer zal toenemen nadat het van zes afleveringen in het eerste seizoen naar zeven afleveringen in seizoen twee ging.

Natasha Rothwell uit het eerste seizoen is tot nu toe het enige bevestigde lid van de cast voor het derde seizoen. Zij zal haar rol als Belinda hernemen in het seizoen dat zich afspeelt in Thailand en volgt degenen die op vakantie zijn in een Wellness Spa.

Connie Britton uit seizoen één vertelde Deadline vorig jaar dat ze gesprekken heeft gehad met White over een mogelijke terugkeer voor seizoen drie.

Seizoen drie, oorspronkelijk gepland voor 2024, is "waarschijnlijk verschoven naar 2025" als gevolg van de stakingen, zei Casey Bloys, voorzitter en CEO van HBO en Max, eerder deze maand.

Het op gang krijgen van de nieuwe seizoenen van The White Lotus, The Last of Us en Euphoria - allemaal vertraagd door de werkonderbreking - is een belangrijke prioriteit voor HBO.

Na de seizoensfinale van The White Lotus in december vorig jaar, zei White dat seizoen drie "de dood in Oosterse religie en spiritualiteit" zal onderzoeken.

HBO's hoofd drama Francesca Orsi zei in mei: "Het is een verkenning over spiritualiteit versus het ego. En het speelt zich af tegen de Oosterse religie."

Hieronder kun je de trailer voor The White Lotus seizoen twee bekijken.
Vorige aflevering
Arrivederci
Arrivederci
02x07
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_Futsudo
17 nov 2023 14:04 - 17 nov 2023 14:04
Dit is echt zo'n typische HBO serie vol met zwarte humor en kijk al uit naar het derde seizoen van deze succesvolle tragikomedie.
Reageer
The White Lotus