Leuk?
11
0
Bekijk stemmen

Netflix vernieuwd fantasy-serie The Witcher met een vijfde seizoen

Geralt of Rivia zal terugkeren voor nog meer avonturen. Een tweede seizoen met Liam Hemsworth komt naar Netflix.

De Netflix fantasyserie The Witcher komt deze zomer terug voor zijn derde seizoen. Het komende seizoen van de avonturen van de monsterdoder zal worden verdeeld in twee delen en betekent ook de laatste keer dat we Henry Cavill in de titelrol van de zilverharige monsterdoder, Geralt of Rivia, zien. Liam Hemsworth zal de rol op zich nemen voor het vierde seizoen en nu is bevestigd dat de acteur de rol nog enige tijd zal blijven spelen.

The Witcher

In een interview met Deadline heeft de casting director van de serie, Sophie Holland, bevestigd dat Hemsworth en de andere inwoners van The Continent zullen terugkeren voor een vijfde seizoen op Netflix. Holland, die heeft gewerkt aan andere projecten voor de streamer waaronder Wednesday en Shadow and Bone, heeft ook opgemerkt dat het vijfde seizoen van The Witcher back-to-back gefilmd zal worden met seizoen vier. "We staan op het punt om te beginnen met het filmen van seizoen vier met Liam Hemsworth en er zal een korte pauze zijn, maar dan gaan we meteen door naar seizoen vijf," zei ze.

De bevestiging van een vijfde seizoen voor de fan-favoriete fantasy-serie komt overeen met de visie van showrunner Lauren Schmidt Hissrich, die onlangs onthulde dat ze ernaar uitkeek om Hemsworth in de rol van Geralt te zien stappen. Hissrich merkte op dat hoewel het beëindigen van de serie na het vertrek van Cavill een mogelijkheid was, er "gewoon te veel verhalen te vertellen zijn". Over de kleine kwestie van een nieuwe zilverharige mutant voor seizoen vier en verder merkte de showrunner op: "We zijn allemaal enthousiast over de komst van Liam. Hij heeft enorme schoenen te vullen, maar heeft ook veel energie en veel enthousiasme ervoor."

The Witcher

Wanneer The Witcher terugkeert voor zijn derde seizoen, zijn er een aantal dreigende bedreigingen aan de horizon, zoals te zien is in de trailer van het nieuwe seizoen. In het derde seizoen wordt Time of Contempt, het vijfde boek in de serie waarop de serie is gebaseerd, direct aangepast en zal Geralt proberen zijn Child of Surprise, Ciri (Freya Allan), te beschermen met hulp van de machtige tovenares Yennefer (Anya Chalotra). Hoewel de schokkende onthulling dat de Witte Vlam aka Emhyr Var Emreis, keizer van Nilfgaard, Duny, de vader van Ciri is, zeker een uitdaging zal vormen voor Geralt, is de grotere vijand zeker de opkomst van de Wilde Jacht en hun verlangen om Ciri te vangen. Dankzij de release van de prequel serie The Witcher: Blood Origin, die zich duizend jaar eerder afspeelt, hebben we nu een veel evenwichtiger begrip van deze wraiths die de wereld terroriseren.

Het eerste deel van The Witcher seizoen drie arriveert op 29 juni op Netflix. Bekijk de trailer hieronder.
Video on youtube
Vorige aflevering
The Cost of Chaos
The Cost of Chaos
03x08
Leuk?
11
0
Bekijk stemmen

Reacties (6)

avatar_JanWillemK
28 Mei 2023 11:32 -
Ik ben heel benieuwd hoeveel kijkers er zullen afhaken na dit 3e seizoen wanneer Henry Cavill vertrekt.. Ben ik er daar 1 van? Waarschijnlijk.
Reageer
avatar_BlackBiker
28 Mei 2023 13:13
Ik ook denk ik. Cavill is eigenlijk de enige reden dat ik hier nog naar kijk, want zo bijzonder vind ik het verder eigenlijk niet.
Reageer
avatar_Futsudo
28 Mei 2023 14:24
Bijgewerkt op: 28 Mei 2023 12:25
Dan denk ik dat je je cijfer nog moet aanpassen als je het niet zo bijzonder vindt want op dit moment geef je de serie nog een 9. ;)

Maar ik ben het met jullie beide eens want ik vind de serie geweldig maar ben inderdaad bang dat dit derde seizoen misschien voor mij ook het laatste zal gaan worden ivm het vertrek van Henry Cavill.
Reageer
avatar_BlackBiker
28 Mei 2023 22:52
Bijgewerkt op: 29 Mei 2023 10:50
Haha, je hebt gelijk Futsudo. Die 9 heb ik na het eerste seizoen gegeven. Ik moet dat nu misschien wat naar beneden bijstellen...
Reageer
avatar_MirikaLJ
28 Mei 2023 21:04 -
Ik vind het indrukwekkend dat ze dit durven met alle negativiteit dat ik online lees, terwijl ze tegelijk zoveel andere series annuleren na een enkel seizoen waarbij ik juist positiviteit lees. Ben benieuwd. Als fantasy-liefhebber blijf ik denk ik wel doorkijken.
Reageer
avatar_gilenevanstijn
31 Mei 2023 18:32 -
Heb er nu al zin in kan niet wachten
Reageer
The Witcher