Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reboot van klassieke jaren zestig serie The Avengers in ontwikkeling

De iconische televisieserie The Avengers uit de jaren zestig krijgt een reboot.

Bronnen hebben vernomen dat StudioCanal, dat de rechten op de The Avengers-catalogus bezit, al enige tijd stilletjes aan een reboot werkt en dat er al een pilot is geschreven. Warner Bros. Discovery productiepartner Wall to Wall coproduceert.

The Avengers

Mickey Down en Konrad Kay, het schrijversteam achter de populaire HBO/BBC-serie Industry, hebben Patrick Macnee's debonaire geheim agent John Steed en zijn glamoureuze sidekicks nieuw leven ingeblazen. Sex Education-regisseur Ben Taylor is ook medebedenker. Taylor zal de serie regisseren en uitvoerend produceren.

Er waren geruchten dat het project in behandeling was bij HBO, maar dit werd vorig jaar ontkend. Het is niet duidelijk waar de reboot van The Avengers terecht zal komen. StudioCanal weigerde commentaar te geven terwijl de gesprekken nog gaande zijn.

De cult-serie werd gelanceerd in 1961 en liep zes seizoenen op ITV en later ABC in de VS, waar het een van de eerste Britse series was die werd aangekocht voor primetime door een Amerikaans netwerk.

Macnee speelde de hoofdrol als Steed, die duivelse complotten tegen de staat bestreed met zijn kenmerkende bolhoed en paraplu. Hij had een reeks high-fashion assistenten gespeeld door Diana Rigg en Honor Blackman. Ze waren een doorbraak omdat ze Steed's gelijke waren, zich staande hielden in gevechten en speelse grappen maakten.

De serie, die bekend staat om zijn glamour, surrealisme en vaak fantasie, werd een escapistisch avontuur voor miljoenen kijkers, waarin de spionagetrofeeën van James Bond werden gecombineerd met de sciencefictionelementen van Doctor Who (1963).

The Avengers werd in 1998 opnieuw verfilmd met Ralph Fiennes en Uma Thurman in de hoofdrollen. Het was een beruchte flop die door critici werd afgekraakt en het budget van 60 miljoen dollar niet kon opbrengen.

Sindsdien zijn er andere pogingen geweest om het merk nieuw leven in te blazen. Iron Man 3-regisseur Shane Black onthulde in 2018 dat hij en schrijfpartner Fred Dekker een pilot aan het schrijven waren voor een televisieserie van Warner Bros.
Vorige aflevering
Bizarre
Bizarre
06x33
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_BlackBiker
20 jan 2024 12:01 -
Ja hoor, weer een reboot. Kunnen ze dan echt niets origineels meer bedenken? Wat een armoede.
De Wrekers is voor mij jeugdsentiment. Doodeng vond ik het vaak toen. Ik heb de DVD box en ook die van The New Avengers waarbij Steed twee sidekicks kreeg, o.a. Purdey, gespeeld door Joanna Lumley.

De film uit 98 was echt niet goed en had vooral de sfeer uit de serie niet. Die sfeer was speels, maar met flinke spanning en mysterie.

Zoals Dave al zei was één van de belangrijke selling points van de serie de manier waarop de vrouwelijke hoofdrollen werden neergezet. Voor die tijd was het ongekend dan vrouwen broeken droegen in series en flink van zich af konden slaan en trappen. Dit selling point is vandaag de dag niet meer krachtig gezien alle sterke vrouwen die nu optreden in films en series.
Ik ben dus benieuwd hoe ze deze serie dusdanig willen opzetten dat hij opvalt tussen de vele, vele series en films die nu geproduceerd worden. Alleen teren op een bekende naam van een oud succes is echt niet meer voldoende deze dagen.
Reageer
avatar_saskya
22 jan 2024 09:09 -
Tenzij ze het helemaal in de jaren 60 plaatsen hoef ik het niet te zien, eigenlijk kijk ik het liefst de originele serie dan nog eens terug want die was geweldig en ik vond het als kind ontzettend eng.
Reageer
The Avengers