Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Spin-offserie van The Big Bang Theory in ontwikkeling bij Max

Het universum van The Big Bang Theory dijt uit. Max, de gecombineerde HBO Max-Discovery+ service, en TBBT-medebedenker/uitvoerend producent Chuck Lorre ontwikkelen een nieuwe comedyserie.

Het project, van Warner Bros. Television en het in de studio gevestigde Chuck Lorre Prods, werd onthuld tijdens de presentatie van Max. Er werden geen verdere details bekend gemaakt, waarbij bronnen aangaven dat het project nog zeer vroeg in het ontwikkelingsproces zit, en dat nog niet is vastgesteld om welk(e) personage(s) het zal gaan.

Het aanboren van de wereld van The Big Bang Theory is logisch voor Max, aangezien herhalingen van de originele serie tot de topattracties van de streamingdienst behoren.

Het nieuwe project is de tweede samenwerking tussen Max, Lorre en WBTV. Lorre en Nick Bakay zijn momenteel in productie voor de nieuwe Max Original comedyserie How to Be a Bookie met Sebastian Maniscalco in de hoofdrol. Dit zou ook de tweede Big Bang-spinoff zijn na de prequel Young Sheldon, die aan zijn zesde seizoen op CBS bezig is en de nummer één comedyserie op televisie is bij het totale aantal kijkers. Alle afleveringen van The Big Bang Theory en de eerste vijf seizoenen van Young Sheldon zijn beschikbaar om te streamen op Max in de VS.

The Big Bang Theory

The Big Bang Theory debuteerde in 2007 op CBS en was de nummer 1 comedyserie op televisie toen het in 2019 eindigde als de langstlopende serie in de televisiegeschiedenis, met 279 afleveringen over twaalf seizoenen. Destijds was er een poging om de serie nog minstens één seizoen door te laten gaan, wat niet lukte.

De serie won tien Emmy Awards en ontving 55 Emmy nominaties tijdens zijn looptijd. Bovendien won The Big Bang Theory een Critics Choice TV Award voor Outstanding Comedy Series en de Humanitas Prijs.

In 2015 creëerde de Chuck Lorre Family Foundation The Big Bang Theory Scholarship Endowment aan de UCLA, die studenten met behoefte aan financiële hulp ondersteunt die een hogere opleiding in STEM volgen. In 2019 werd The Big Bang Theory Graduate School Fund opgericht om vierjarige studiebeurzen te verstrekken aan Big Bang UCLA-studenten die hun STEM-opleiding voortzetten in de universiteit van Californië.
Video on youtube
Vorige aflevering
Unraveling the Mystery: A Big Bang Farewell
Unraveling the Mystery: A Big Bang Farewell
12x24
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
The Big Bang Theory