Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
PBS Masterpiece maakt een derde serie-adaptatie van The Forsyte Saga

PBS Masterpiece maakt een derde serie-adaptatie van The Forsyte Saga

The Forsyte Saga, John Galsworthy's ingrijpende portret van een rijke Britse familie in het Londen van 1880, krijgt zijn derde serieverfilming in minder dan zestig jaar.
PBS Masterpiece heeft een zesdelig seizoen opgezet gebaseerd op de romans uit 1920, met de BAFTA-genomineerde Poldark-schrijfster Debbie Horsfield voor de bewerking, die bedoeld is om een terugkerende serie te worden.

15297 The Forsyte Saga

Het volgt op de BBC-verfilming uit 1967, die door een publiek van 18 miljoen mensen werd bekeken. De versie uit 2002 werd uitgezonden op ITV en had een cast met onder andere Damian Lewis en Gina McKee.

De nieuwste herbewerking is ondergebracht bij Mammoth Screen, de Britse productiemaatschappij van ITV Studios achter Parade's End, The Serpent en Victoria. Het filmen begint volgende maand in Engeland, Wales en Italië.

Mammoth heeft een ensemblecast samengesteld voor de serie, aangevoerd door BAFTA-winnares Francesca Annis, die de geduchte Forsyte-matriarch Ann speelt.

True Blood-acteur Stephen Moyer speelt Ann's oudste zoon, Jolyon Senior, hoofd van het beursbedrijf Forsyte & Co. Danny Griffin is te zien als zijn bohemienzoon Jo, terwijl Tuppence Middleton zijn op status beluste vrouw Frances speelt. Eleanor Tomlinson vertolkt Louisa Byrne, een kleermaker uit Soho en Jo's eerste liefde.

Jack Davenport is te zien als Ann's competitieve jongere zoon James. Joshua Orpin speelt James' sluwe zoon Soames, met Doctor Who's Millie Gibson als zijn liefdesinteresse. Tom Durant Pritchard vertolkt Monty Dartie, de schoonzoon van James.

15297 The Forsyte Saga cast

Josette Simon is Mrs. Ellen Parker Barrington, een rijke erfgename en vriendin van de familie Forsyte. Jamie Flatters is gecast als architect Philip Bosinney en Owen Igiehon als advocaat Isaac Cole.

De cast wordt gecompleteerd door Susan Hampshire, die terugkeert naar The Forsyte Saga nadat ze de hoofdrol speelde in de originele BBC-serie. Ze won de eerste van haar drie Emmy Awards voor het spelen van Fleur Forsyte en keert terug naar de wereld van Galsworthy als Lady Carteret.

Regisseurs zijn Meenu Gaur en Annetta Laufer. Uitvoerend producenten zijn Sheena Bucktowonsing, Horsfield, Gaur en Damien Timmer voor Mammoth Screen en Susanne Simpson voor Masterpiece. Sarah Lewis produceert.

Horsfield zei: "Onze serie is deels een prequel op de gebeurtenissen in het eerste boek, maar ook een kans om de wereld uit te breiden en de vrouwen van de familie centraal te stellen. Het is een liefdesbrief aan het oorspronkelijke verhaal en biedt tegelijkertijd een spannend nieuw perspectief."

Timmer voegt eraan toe: "Alles aan The Forsyte Saga is groots - het is een episch canvas en Debbie's prachtige scripts hebben een geweldige ensemblecast opgeleverd. Ik hoop dat het publiek over de hele wereld geboeid zal zijn door de geheimen van Soames, Irene, Jolyon en andere leden van de Forsyte-familie als ze worden onthuld voor een nieuwe generatie fans."

Simpson zei dat het "meeslepende, romantische drama portretteert hoe plicht een familie samenbindt totdat het in conflict komt met zaken van het hart."

ITV Studios verzorgt de internationale distributie en PBS Distribution houdt toezicht op de Noord-Amerikaanse rechten. De serie heeft op dit moment nog geen Britse zender.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten