Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
The Musketeers - Seizoen 3
8
Ron Schoonwater geeft The Musketeers - Seizoen 3 een 8.

The Musketeers - Seizoen 3

Het avonturenepos The Musketeers van de BBC komt met dit seizoen tot een einde. Drie seizoenen lang zwaardvechten, humor, passie, fantastische kleding en magistrale decors en locaties. Seizoen 3 zit er ook weer vol mee. Elke aflevering is een losse aflevering, maar onder de korte verhalen loopt een rode draad die elke aflevering en de drie seizoenen verbindt. De kracht van deze serie is dat het aan de ene kant niet te serieus te nemen is, maar aan de andere kant wel een erg leuke serie oplevert voor jong en oud. Dat komt, naast eerder genoemde kenmerken, met name door de goed bedachte verhaallijnen. Daarnaast wordt er prima geacteerd en spat het enthousiasme van de acteurs van het scherm.

The Musketeers
© BBC One


Sinds kardinaal Richelieu, de grote tegenstander van de musketiers uit het boek van Alexandre Dumas, plots kwam te overlijden na het eerste seizoen hebben de musketiers telkens per seizoen een andere slechterik tegenover zich. Dit had overigens niks met het karakter Richelieu te maken, maar wel met het feit dat acteur Peter Capaldi de rol van Doctor Who op zich nam. De makers van de serie hebben dit slim opgelost door niet iemand anders de rol van Richelieu te laten spelen. Er is voor gekozen het oorspronkelijke verhaal nog verder los te laten. Het gaf ruimte aan nieuwe interpretaties en gaf de schrijvers veel meer mogelijkheden tot het schrijven van nieuwe avonturen. In seizoen 3 is de keuze niet gevallen op één slechterik, maar zijn het er maar liefst vier. Bovendien levert de terugkeer van Milady de Winter nog wat extra spanning op. Hoewel erbij gezegd moet worden dat het gezien het verhaal niet echt nodig was om haar terug te laten keren.

The Musketeers seizoen 3 is een prima avonturenepos.



Seizoen 3 is grootser, donkerder en uitdagender dan de eerste twee seizoenen. Oorspronkelijk lijkt gouverneur Feron (Rupert Everett, Parade's End) de grote kwade genius. In het verdere verloop komen er echter meer kwaadaardige, manipulatieve karakters bij. Zo keert Gaston (een rol van nieuwkomer Andre Flynn), de broer van koning Louis XIII terug. De koning (Ryan Gage, Hollyoaks) blijkt namelijk ernstig ziek en wil ondanks eerdere pogingen van Gaston om zijn troon over te nemen proberen de familieband aan te halen. Verder is er nog kapitein Marcheaux van de rode garde (Matt Stokoe, The Village). Meest geslepen en geduchte tegenstander is echter Grimaud (Matthew McNulty, The Paradise). Zijn rol blijkt na verloop van tijd steeds groter en grimmiger te worden.

The Musketeers
© BBC One


Naast alle gevechten (ook met de Spanjaarden waar de Fransen mee in oorlog zijn) is er nog voldoende aandacht voor liefde en romantiek. Natuurlijk is D'Artagnan (Luke Pasqualino, The Borgias) nog steeds getrouwd met, kapitein van de musketiers, Constance (Tamla Kari, The Job Lot). Daarnaast heeft Athos (Tom Burke, War & Peace) een gecompliceerde nieuwe liefde in Sylvie (nieuwkomer Thalissa Teixeira). Aramis (Santiago Cabrera, Merlin) heeft nog steeds een onmogelijke driehoeksverhouding met koningin Anne (Alexandra Dowling, Game Of Thrones) en koning Louis XIII. Zelfs Porthos (Howard Charles, Switch) ontkomt niet aan de liefde.

The Musketeers is een heerlijke serie om bij te ontspannen en een lekker gevoel aan over te houden.

The Musketeers seizoen 3 is een prima avonturenepos. Ook het steekspel om de macht is prima bedacht en in beeld gebracht. Natuurlijk moet de serie niet te serieus genomen worden. Zo is koningin Anne van Spaanse afkomst (donker) blond. Worden Porthos en D'Artagnan geplet onder een ingestorte woning, maar weten ze daarna al snel weer mee te vechten zonder enig letsel. Ook is er een scène waarin er duidelijk sprake is van een rubber zwaard (aan de kijker de zoektocht wanneer dit is). Hoewel dit normaal minpunten zijn weet deze serie ermee weg te komen. Dat heeft alles met de intentie van de serie te maken. Escapisme met een leuk verhaal. Spannend en goed genoeg om een breed publiek te trekken. In die zin heeft het een beetje de kenmerken van andere succesvolle series van de BBC. Denk bijvoorbeeld aan Doctor Who en Robin Hood. Ook die series zijn groot geworden door hun gun factor, hun sterke verhalen en het feit dat er altijd een humoristische ondertoon in zit. The Musketeers is, net als die series, een heerlijke serie om bij te ontspannen en een lekker gevoel aan over te houden.

Over de auter, Ron Schoonwater

Ron Schoonwater
Na jaren zijn schrijftalent te hebben gebruikt voor muziekrecensies werd het tijd de overstap te maken naar het schrijven over zijn andere grote passie. Films en, de laatste jaren vooral, TV series. Hoewel het altijd leuk is om te vertellen dat je (vooral) van kwaliteit series houdt uit bijvoorbeeld Groot Brittannië en Scandinavië is hij ook fan van Amerikaanse series in de breedste zin van het woord. TV series zijn dan ook een afspiegeling van het leven. Humoristisch, spannend, serieus, verdrietig, spectaculair, dramatisch, ongelooflijk, mooi & soms slechts ter vermaak en afleiding.
Bekijk profiel van Ron Schoonwater
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (2)

mk187
7 januari 2017, 14:04
Leuke recensie! Dank! Vond de eerste 2 seizoenen erg leuk, ga 3 ook snel kijken. Volgens mij staat ie inmiddels ook op Netflix :)
1
RonSchoonwater
8 januari 2017, 11:05
Alle drie de seizoenen staan inderdaad op Netflix.
0
Log in om een reactie achter te laten