Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
The Mysteries of Laura - Seizoen 2
7
Nienke de Boode geeft The Mysteries of Laura - Seizoen 2 een 7.

The Mysteries of Laura - Seizoen 2

Af en toe is het gewoon leuk om een serie te kijken met een beetje girlpower. En zo eentje was The Mysteries of Laura wel. In dit tweede en (ik vind dit toch wel jammer) laatste seizoen zien we weer hoe superdetective en supermama Laura allerlei mysteries in de vorm van moordzaken oplost. Een vernieuwende serie? Nee, totaal niet. Een leuke serie? Ja, toch wel.

Een vernieuwende serie? Nee, totaal niet. Een leuke serie? Ja, toch wel.

Het vorige seizoen eindige met Jake die was neergeschoten en het vinden van de dader. Het nieuwe seizoen begint met de terugkomst van Jake na zijn revalidatie. Hij komt er echter achter dat het politiebureau een nieuwe Captain heeft die niet van plan is haar plek op te geven, ook al is Jake weer terug; Captain Santiani (Callie, Thorne, Rescue Me) is niet van plan te vertrekken zonder slag of stoot. Natuurlijk is niet iedereen hier even blij mee. Vooral Laura, eigenwijs als ze is, kan het totaal niet vinden met de nieuwe Captain. Maar toch moeten er nieuwe zaken worden opgelost en dat doet het team dan ook.

Ondertussen spelen er natuurlijk ook nog een hoop persoonlijke problemen. Billy en Meredith krijgen een relatie en worstelen ermee hoe dit hun werkleven beïnvloedt. Aan de andere kant twijfelt Laura tussen Tony en Jake. Tot slot blijkt Jake toch nog wel last te hebben van zijn verwondingen van de schietpartij.

[image-37060]

Niet heel erg vernieuwend allemaal dus, maar ik vond dit seizoen ook zeker niet vervelend om te kijken. De serie heeft nog steeds een topcast met aan het hoofd Debra Messing die een geweldige Laura neerzet. Thorne voegt als Santiani ook zeker wel wat toe aan het geheel. Te zien is dat de acteurs lol hebben in hun rol en dat maakt het plezierig om naar te kijken. Ook de grapjes tussendoor maken het een luchtige serie die perfect is voor even tussendoor.

Maar daar tegenover staat wel dat er weinig diepgang inzit en dat er genoeg andere series zijn die precies hetzelfde verhaal vertellen. En sommige van de moordzaken die opgelost moeten worden zijn ook wel een beetje voorspelbaar. Bovendien worden er een aantal kansen gemist om de kijker aan het denken te zetten tijdens de serie. Kan je bijvoorbeeld samenwerken met je oude baas die in de gevangenis zit voor een moord? Of in hoeverre is het oké dat er zwijggeld is betaald nadat een rijkeluiskindje mensen heeft aangereden? Deze onderwerpen komen langs, maar er wordt nauwelijks op ingegaan.

Leuke en luchtige serie, maar slechts voor hersenloos vermaak.

Persoonlijk denk ik dat dat zo is omdat deze serie ook helemaal niet gemaakt is om over na te denken, maar juist om hersenloos naar te staren. En in dat opzicht is de serie geslaagd. Vandaar een 7. Leuke en luchtige serie, maar als je wat meer van een serie verwacht dan hersenloos vermaak kan je deze beter overslaan. Ik vind het wel jammer dat de serie gecanceld is, maar ik denk niet dat het een groot gemis in het televisielandschap zal zijn.

Over de auter, Nienke de Boode

Nienke de Boode
Ooit begon ze met het kijken van NCIS, CSI en Bones, daarna is de liefde voor het kijken van series uitgegroeid tot wat het is vandaag, met tientallen series die gevolgd moeten worden. Nu kan je Nienke altijd midden in de nacht wakker maken voor een goede crime serie, maar ze is ook zeker niet de beroerste om eens wat nieuws uit te proberen. Komedie en fantasy doen het ook altijd goed bij haar. Sinds oktober 2014 schrijft ze ook voor MijnSerie om haar liefde voor series en schrijven te combineren.
Bekijk profiel van Nienke de Boode
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten