Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Kijkcijfers van The CW groeien

Amerikaanse TV zender The CW doet, na jaren van problemen, eindelijk mee met de grote jongens. Vlak na het vernieuwen van haar nieuwe series The Originals, The Tomorrow People en Reign, weet de zender haar eigen records te verbreken. Nog belangrijker, voor het eerst doen de series van The CW het beter dan de competitie.

The CW lanceerde in 2006 als de fusie van The WB en UPN, met series als Veronica Mars, Supernatural, Smallville, 7th Heaven en Gilmore Girls. Nieuwe series Gossip Girl en later 90210 richtte duidelijk op koopgrage tienermeiden. Het probleem was echter dat de series meer volwassen mannen trokken, waarschijnlijk omdat de doelgroep niet meer live via de TV keek. De tienerseries werden vorig jaar allebei gecancelled en van het originele aanbod is alleen Supernatural nog over. In maart kondigde de zender, onder leiding van Mark Pedowitz die het stokje in 2011 overnam van Dawn Ostroff, aan dat het zich op een breder publiek zou gaan richten. De enige goedlopende serie was The Vampire Diaries en nieuwe serie Arrow beloofde genoeg om meer soortgelijke programma's te bestellen.

De spin-off van The Vampire Diaries, The Originals doet het goed op dinsdagen met Supernatural. De nieuwe serie verbetert elke week haar kijkcijfers en de veterane serie weet, naast de vaste schare fans, ook steeds meer kijkers te trekken. Vorige week was de beste dinsdag in vier jaar voor de zender. Arrow is op woensdagen een rots geworden en overstijgt de drie miljoen kijkers. Niet echt spectaculair voor Amerikaanse begrippen, maar het zijn cijfers die The CW nog nauwelijks ziet. Voor haar vijfde jaar leidt The Vampire Diaries de weg. Op een van de meest moeizame dagen van de week in Amerika (het acht uur blok trekt voor geen enkele zender goede cijfers en vanaf negen uur strijden de beste series voor vele miljoenen) verslaat The Vampire Diaries de programma's van FOX en ABC in de demo. Een primeur voor de zender, die sinds haar bestaan als zwarte schaap van de netwerkzenders in Amerika gezien werd.

Het is duidelijk dat het fantasy-genre werkt voor The CW. De live-televisie wereld krimpt en terwijl kijkers massaal naar kabelzenders kijken is het wonderbaarlijk dat het ondergeschoven kindje van netwerk TV zichzelf verbetert. The CW is in vele gebieden in Amerika niet te zien of moet het onder doen aan lokale zenders. Maar de grote zenders, voornamelijk FOX en NBC, hebben op gescript drama gebied wat steken laten vallen in de afgelopen jaren. The CW lijkt ze te hebben opgeraapt. De programma's van de zender worden 56% meer gestreamd dan vorig jaar en mobiel kijken is zelfs met 194% toegenomen. Het zijn minder belangrijke getallen in de wereld van advertenties, maar de kijker weet de zender te bereiken. En voor het eerst sinds het bestaan, lijkt de zender ook haar kijker te hebben gevonden.
Vorige aflevering
I Was Feeling Epic
I Was Feeling Epic
08x16
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (5)

avatar_JanWillemK
21 nov 2013 19:08 -
En zo hoort het met al die goede series!
Reageer
avatar_JessicaD
21 nov 2013 19:18 -
Ik ben een groot The CW fan =)
Reageer
avatar_4thaarts
22 nov 2013 11:42 -
Wat ik al eerder deze week op nieuwsartikel reageertde, The CW doet het laatste jaren erg goed :)
Reageer
avatar_4thaarts
22 nov 2013 11:42 -
*Reageerde uiteraard ;)
Reageer
avatar_anonymous
23 nov 2013 11:34 -
The CW heeft altijd de leukste series vind ik
Reageer
The Vampire Diaries