Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
The Walking Dead nieuws

The Walking Dead nieuws

Hoewel het aantal kijkers naar The Walking Dead in rap tempo afneemt, kan de zombieserie nog steeds rekenen op een groot aantal fans die de serie trouw blijven volgen.
Het nieuws over en van The Walking Dead blijft binnenstromen. We hebben een aantal nieuwsberichten even voor je op een rijtje gezet.

Te beginnen met waarom Dale (Jeffrey DeMunn, foto) zo vroeg de serie al heeft verlaten. In The Walking Dead zien we regelmatig populaire of minder populaire karakters verdwijnen {lees: doorgaan} uit de AMC zombie apocalypsserie. Van enkele karakters begrepen de fans wel waarom deze karakters ten prooi vielen aan zombies of andere personen, maar de dood van Dale Horvath bleef lange tijd onbegrepen.

Embed from Getty Images

De acteur heeft in een interview bevestigd waarom hij uit de serie is vertrokken. DeMunn: “De dood van Dale was mijn beslissing. Ik was woedend over de manier waarop Frank {Darabont, schrijver, uitvoerend producent} uit de serie weggewerkt was. Ik heb een week doorgebracht waarin ik niet normaal meer kon ademhalen. Toen realiseerde ik me, dat ik kon stoppen. Dus ik belde ze. Ik zei: ‘Het is een zombieserie. Maak me dood. Ik wil dit niet meer doen.’ En dat voelde als een enorme opluchting.”

Het personage Dale had het eigenlijk moeten volhouden tot het vijfde seizoen, maar die dood is opgevangen door een ander karakter in het vijfde seizoen. In het tweede seizoen, aflevering elf, is Dale nu uit de serie geschreven.

Als het gaat zoals Greg Nicotero (uitvoerend producent) het graag zou zien, zou een spin-off van The Walking Dead zich wel eens kunnen gaan verplaatsen naar een koud en winters zombieland. Nicotero vertelde tegen Fandom: “Een van de dingen die de comic goed doet is dat het koude weer en de winter wordt geïntroduceerd. Ik heb een paar webisodes geschreven met een bevroren zombie-groep. Ik hoop dat we een compleet andere omgeving op zoeken, een koud weer-scenario. Bevroren zombies zijn f*cking geweldig. Tot ze ontdooien, want dan ga je eraan."

De uitvoerend producent staat niet alleen in deze wens, ook Scott M. Gimple (showrunner) had al eens aangegeven geschokt te zijn als er geen winterse serie (spin-off) zou gaan komen. The Walking Dead speelt zich af in de zomer, het wordt opgenomen in de staat Georgia. Daar is sneeuw budgettair niet mogelijk. Maar het zou kunnen dat het winterse landschap voor een spin-off in het buitenland opgenomen gaat worden.

En dan The Walking Dead zelf, de zombieserie zal op 15 april zijn achtste seizoen gaan afronden en er zal wat moeten gaan gebeuren wil de serie weer meer dan tien miljoen kijkers gaan trekken. Er is in ieder geval een nieuwe showrunner in dienst genomen, Angela Kang, en die moet de serie weer op het juiste spoor gaan zetten.

Nicotero vertelde: “Angela heeft een erg duidelijke visie op de show en ze heeft een unieke toon. Ze kijkt terug naar wat onze show zo succesvol maakte, welke personages de beste chemie hadden en welke omgevingen het beste werkten. Het is natuurlijk altijd leuk om onderweg te zijn. Ik heb het gevoel dat de show een beetje terugkeert naar de toon uit seizoen vier en seizoen vijf.”

Het vierde en vijfde seizoen hadden geweldige kijkcijfers, tussen de 13 en 15 miljoen. Het huidige seizoen komt niet verder dan 6,5 miljoen kijkers gemiddeld. Het negende seizoen is inmiddels aangekondigd en zal waarschijnlijk in het najaar van 2018 van start gaan. Het vierde seizoen van de spin-off Fear The Walking Dead zal op 15 april 2018 van start gaan.

Zou een nieuwe showrunner The Walking Dead weer op het juiste spoor kunnen zetten? Zie jij een spin-off in de winter zitten?


Embed from Getty ImagesGreg Nicotero
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten