Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Time Bandits geannuleerd door AppleTV+

Time Bandits geannuleerd door AppleTV+

Het meest recente avontuur van Time Bandits is ten einde. Apple TV+ heeft ervoor gekozen om de seriebewerking van Terry Gilliams cultklassieker niet voor een tweede seizoen te verlengen.
Het nieuws komt bijna een maand nadat het eerste seizoen van tien afleveringen van de fantasyserie met Lisa Kudrow in de hoofdrol eindigde en wekelijks in batches van twee afleveringen werd uitgebracht.

De keuze is niet geheel verrassend. Ondanks de nostalgiefactor en overwegend positieve recensies (78% op Rotten Tomatoes), trok Time Bandits, gemaakt door Jemaine Clement, Iain Morris en Taika Waititi, niet voldoende publiek en slaagde het er niet in om Nielsen’s Top 10 streaming-ranglijst te kraken.

Na de eerste ronde van de streamingoorlogen, waarbij het winnen van marktaandeel het enige doel was, hebben streamers een meer gedisciplineerde aanpak toegepast in hun verschuiving naar winstgevendheid, waarbij scriptseries met een groot budget als Time Bandits onder de loep werden genomen.

16023 Time Bandits 1

Met de annulering komt een einde aan een lange reis die meer dan zes jaar geleden begon toen Apple TV+ de rechten verwierf op de geliefde film uit 1981 voor een serieaanpassing geproduceerd door de inmiddels ter ziele gegane Paramount Television Studios, AC Studios van Anonymous Content en MRC.

In Time Bandits vindt Kevin (Kal-El Tuck), een 11-jarige geschiedenisfanaat, een portaal in zijn garderobe en ontmoet hij de gelijknamige ploeg deskundige dieven. Geleid door Kudrow’s Penelope beginnen de bandieten aan epische avonturen terwijl kwade krachten hun veroveringen en het leven zoals zij dat kennen bedreigen. Terwijl de groep door tijd en ruimte reist, stuit de bende op fascinerende werelden uit het verre verleden terwijl ze op zoek gaan naar schatten, afhankelijk van Kevin om licht op elke situatie te werpen.

In de serie zijn ook Tadhg Murphy, Roger Jean Nsengiyumva, Rune Temte, Charlyne Yi, Rachel House, Kiera Thompson, James Dryden, Felicity Ward, Francesca Mills en Imaan Hadchiti te zien. Seizoen 1 bevatte speciale gastoptredens van Waititi en Clement.
Video on youtube
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (3)

Futsudo
Vandaag, 12:37
De score van 78% op Rotten Tomatoes verbaast me. Ik had er veel meer van verwacht dan dat ons nu voorgeschoteld is geworden.
0
BlackBiker
Vandaag, 12:42
Die 78% is de score van de critici. Die zullen de heerlijke diversiteit enzo wel fantastisch vinden.
Maar waar het mij altijd meer om gaat is de publiekscore, de popcorn meter. En die staat bij deze serie op een magere 48%...
0
BlackBiker
Vandaag, 12:50
Er was een tijd dat alles wat Taika Waititi aanraakte in goud veranderde. Zo werden zijn Thor films goed ontvangen en was zijn "What we do in the Shadows" ook een groot komisch succes.
Helaas lijkt dat nu een beetje de verkeerde kant op te gaan. Deze serie is daar een voorbeeld van, maar ook "Our Flag means Death" is al na seizoen 2, dat echt veel minder leuk was dan het eerste seizoen, gecancelled.

En ook Jemaine Clement, die ons het fantastische "Reservation Dogs" bracht, lijkt het minder te doen. Sowieso was zijn optreden als Pure Evil niet echt een acteer mijlpaal...

Ik hoop van harte dat ze weer betere, of minimaal leukere, dingen gaan maken.
0
Log in om een reactie achter te laten