Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Time Bandits - Seizoen 1
6.5
Nienke de Boode geeft Time Bandits - Seizoen 1 een 6.5.

Time Bandits - Seizoen 1

Mijn hoop na aflevering één dat Time Bandits zichzelf zou verbeteren, bleek ijdel. De serie dooft al snel uit, met z’n eendimensionale personages en onovertuigende verhalen.
Wanneer de elfjarige Kevin Haddock (Kal-El Tuck, Andy and the Band) een geheim tijdportaal in zijn slaapkamer ontdekt, krijgt hij de kans om de geschiedenis waar hij zo van houdt van dichtbij te bestuderen. Hij doet dat niet alleen, maar met hulp van een groep bandieten, de Time Bandits. Zij proberen waardevolle spullen door de geschiedenis heen te stelen met behulp van een gestolen tijdkaart die ze niet goed kunnen lezen.

Een veelbelovende opzet, die in 1981 al een succesvolle film opleverde. Helaas schiet de serie tekort. En dat zeg ik niet omdat het slechter is dan de film. Omdat ik de film nooit heb gezien, kan ik daar niets zinnigs over zeggen. Nee, Time Bandits is gewoon een slecht uitgevoerde serie met oninteressante personages.

Vooral de bandieten vallen tegen. In mijn recensie over de eerste aflevering schreef ik al dat Lisa Kudrow (Friends) als leider Penelope een miscast was. Ik hoopte dat ze een kleinere rol zou krijgen en dat we wat meer van de andere bandieten zouden zien. Het blijkt dat de andere bandieten niet veel beter zijn, soms zelfs slechter. Ze zijn nogal eendimensionaal en missen diepgang in karakter en motivatie; het zijn karikaturen. Hoewel ik kan zien dat de verschillende acteurs er echt het beste van proberen te maken, komt het gewoon niet goed over op het scherm.

Time Bandits
© Apple TV+


Ik weet ook niet hoe twee kinderen op de een of andere manier het beste van de serie zijn geworden, maar daar komt het wel op neer

Net als in de eerste aflevering is Tuck als Kevin het meest interessante personage en de beste acteur in de serie, met als enige echte concurrent zijn zus Saffron (Kiera Thompson, The Salisbury Poisonings). Ik weet ook niet hoe twee kinderen op de een of andere manier het beste van de serie zijn geworden, maar daar komt het wel op neer. Ze hebben beweegredenen die ergens op slaan, wat karakterdiepte en worden goed neergezet door hun respectievelijke acteurs. Dat staat vooral in schreel contrast met de bandieten en andere personages.

Toch is de serie geen totale ramp. De grappen zijn bijvoorbeeld vaak grappig. Sommige vallen tegen, maar ik vond ze over het geheel wel leuk. Ik vond het vooral interessant hoe de serie met geschiedenis speelt en hoe we terugkijken op verschillende tijdsperiodes. De productiewaarde is ook goed genoeg. Hoewel dit geen productie met een enorm budget is, zijn de sets duidelijk met zorg geselecteerd en zien de verschillende tijdsperiodes er overtuigend genoeg uit. Het verhaal is ook enigszins interessant. Gedurende het seizoen krijgt Kevin een duidelijk doel en ik was benieuwd hoe dat zou worden opgelost. Toch heeft het verhaal ook behoorlijk wat gaten en onsamenhangende gebeurtenissen. Een van de bandieten verdwijnt halverwege? En waarom doen de personages wat ze doen? Dit soort vragen zorgen ervoor dat ik de serie geen hogere beoordeling kan geven.

Het einde van het seizoen rondt de meeste gebeurtenissen af, maar laat ruimte over voor meer. Er is echter net aangekondigd dat er geen tweede seizoen gaat komen. En dat is eerlijk gezegd waarschijnlijk maar beter ook. Er zijn betere series.
Video on youtube

Over de auteur, Nienke de Boode

Nienke de Boode
Ooit begon ze met het kijken van NCIS, CSI en Bones, daarna is de liefde voor het kijken van series uitgegroeid tot wat het is vandaag, met tientallen series die gevolgd moeten worden. Nu kan je Nienke altijd midden in de nacht wakker maken voor een goede crime serie, maar ze is ook zeker niet de beroerste om eens wat nieuws uit te proberen. Komedie en fantasy doen het ook altijd goed bij haar. Sinds oktober 2014 schrijft ze ook voor MijnSerie om haar liefde voor series en schrijven te combineren.
Bekijk profiel van Nienke de Boode
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

BlackBiker
zaterdag 28 september, 12:51
Helemaal eens. Helaas was deze serie een grote tegenvaller. Zeer kinderachtige humor, onduidelijk verhaal, slechte continuity en zeer matig geacteerd, waarbij vooral Kudrow niet wist te overtuigen. Ze deed eigenlijk precies hetzelfde als in Friends en ook daar was ze verreweg de minst leuke van het stel.
Jammer, want de trailer leek heel wat anders te beloven. Enfin, niemand verliest er wat aan dat deze serie is gecancelled.
2
Log in om een reactie achter te laten