Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Bella Ramsey (The Last of Us) gecast in tweede seizoen van Britse serie Time

Bella Ramsey, bekend van succesvolle series als Game of Thrones en The Last of Us, is gecast in het tweede seizoen van het BBC gevangenisdrama Time.

De 19-jarige Ramsey is te zien naast Jodie Whittaker, Tamara Lawrance en Siobhan Finneran. De serie van Jimmy McGovern, met Stephen Graham en Sean Bean als hoofdrolspelers in het hartverscheurende eerste seizoen, verhuist naar een vrouwengevangenis waar Ramsey Kelsey zal spelen, die samen met Orla (Whittaker) en Abi (Lawrance) in een onbekende wereld terechtkomt.

Zelfs met de altijd aanwezige dreiging van geweld binnen de muren, ontdekken ze dat een onverwacht gevoel van gemeenschap, en een gedeeld begrip, nog steeds mogelijk is.



"Ik ben erg blij om deel uit te maken van dit project, te werken met een ongelooflijk team en voort te bouwen op een fantastisch eerste seizoen", aldus Ramsey (foto). "En het is zo'n eer om Kelsey te zijn, ik ben echt enthousiast om de wereld een paar maanden via haar te ervaren."

Ramsey brak op dertienjarige leeftijd door met haar terugkerende rol van Lyanna Mormont in HBO's Game of Thrones. Het was haar eerste acteerklus en zij was vanaf het zesde tot het achtste seizoen te zien. Daarna was Ramsey in verschillende televisieseries en films te zien, waaronder The Worst Witch (2017), His Dark Materials, Becoming Elizabeth en The Last of Us.

Whittaker is net klaar met haar rol als eerste vrouwelijke Doctor in Doctor Who, terwijl Lawrance de hoofdrol speelt in Channel 4/HBO's Get Millie Black. Happy Valley's Finneran is in het tweede seizoen van Time opnieuw te zien als gevangenis kapelaan Marie-Louise.

Het dubbel BAFTA-winnende eerste seizoen, dat won voor Beste miniserie en Beste acteur (Bean), volgde een gevangenis waarin een man die iemand vermoordde tijdens het rijden onder invloed bevriend raakt met een gevangenisbewaarder. De serie kreeg lovende kritieken voor McGoverns portret van het gevangenisleven in het Verenigd Koninkrijk en haalde een geconsolideerd gemiddelde van meer dan tien miljoen kijkers per aflevering.

McGovern zei dat de cast van het tweede seizoen de "beste cast is die ik ooit voor een drama van mij heb gezien."

Het filmen van het tweede seizoen begint binnenkort in Liverpool. Time is een BBC Studios productie voor BBC One en BBC iPlayer. De serie is geschreven door McGovern en Helen Black, geregisseerd door Andrea Harkin (The Trial of Christine Keeler) en geproduceerd door Carmel Maloney (Dublin Murders). Uitvoerend producenten zijn Priscilla Parish, Michael Parke en Andrew Morrissey voor BBC Studios, Lucy Richer voor de BBC, en McGovern. BBC Studios distribueert wereldwijd.

Er is nog geen trailer voor het tweede seizoen beschikbaar. Hieronder kun je wel de trailer voor het eerste seizoen bekijken.
Video on youtube
Vorige aflevering
Episode 3
Episode 3
02x03
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Time