Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Wat kunnen we verwachten in het tweede seizoen van Tom Clancy's Jack Ryan

Tom Clancy's Jack Ryan is een Amerikaanse serie van Amazon. Het tweede seizoen start op 1 november 2019.

“Actievol, spanning en alles wat je verwacht van Jack Ryan”, dat is wat ik zei in mijn recensie over het eerste seizoen van Tom Clancy's Jack Ryan. Over bijna twee weken zien we John Krasinski (The Office) terug als Jack Ryan in een naar mijn indruk eveneens actievol tweede seizoen. Maar wat kunnen we precies verwachten in dit tweede seizoen?

De officiële synopsis voor seizoen twee geeft al een goede indicatie. “Na het opsporen van een mogelijk verdachte lading illegale wapens in de Venezolaanse jungle, gaat CIA-officier Jack Ryan naar Zuid-Amerika om het verder te onderzoeken. Jacks acties dreigen een verstrekkende samenzwering aan het licht te brengen. De president van Venezuela lanceert een tegenaanval die het thuisfront van Jack treft en hem en zijn collega’s op een wereldwijde missie leidt door de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Rusland en Venezuela. Dit alles om het plan van de president te ontrafelen en stabiliteit te brengen in een land op de rand van chaos.” Oftewel: een actievolle en mysterieuze thriller die denk ik goed voortborduurt op het einde van seizoen een, waar we zagen dat Jim Greer verhuisde naar Moskou om te dienen als stationschef en Jack uitnodigde om het CIA-hoofdkwartier te verlaten en hem in het veld te vergezellen.

Video on youtube


Naast de synopsis geeft ook de trailer (welke overigens kick-ass is!) een goed beeld van wat we kunnen verwachten. We zien chaos in Venezuela, ‘serious business’ in Rusland en actie in overvloed. Na de officiële trailer te hebben geanalyseerd kreeg ik het idee alsof ik trailer aan het kijken was van een film, niet een serie. Niet gek als je leest dat co-creator Carlton Cuse dit seizoen zag als een 'eight-hour feature film'. In de trailer zie je ook goed terug wat voor gevoel de makers je willen geven met dit seizoen. Een gevoel dat goed omschreven wordt in de slogan: 'Stand for Something. Stop at Nothing'.

Naast het vaste trio: John Krasinski als Jack Ryan, Wendell Pierce als James Greer en Abbie Cornish als Cathy Mueller, zullen we in seizoen twee ook tal van nieuwe gezichten zien. Zoals Michael Kelly (kennen we onder meer van House of Cards (2013) als Mike November, een doorgewinterde CIA-officier die samen zal werken met Jack. Ook zal de Zweeds actrice Noomi Rapace (onder meer bekend van Millennium (2010) een rol krijgen als Harriet 'Harry' Baumann, een Duitse agente in Zuid-Amerika.

Ik ben onwijs enthousiast om het nieuwe seizoen te zien. Ik heb zelfs de mogelijkheid om seizoen twee tijdens een eerdere screening te bekijken. Dus verwacht een recensie over seizoen twee snel op MijnSerie.nl.
Vorige aflevering
Proof of Concept
Proof of Concept
04x06
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_BingingBirgit
22 okt 2019 10:22 -
Zin in!
Reageer
avatar_DAVE2804
22 okt 2019 14:53 - 22 sep 2021 04:49
Seizoen 1 staat al een tijdje op mijn nog-te-kijken-lijstje, maar ik gaf steeds de voorkeur aan andere series. Ik lees nu dat Carlton Cuse bij de serie betrokken is en wordt hierdoor nu toch wel heel erg nieuwsgierig. Toevallig ben ik nu de complete serie van Lost aan het herbekijken sinds de laatste aflevering in 2010. Cuse was samen met Damon Lindelof één van de makers/schrijvers hiervan en die serie zit ook nu nog bij een tweede kijkbeurt waanzinnig goed in elkaar. Ben dus benieuwd wat hij van Jack Ryan weet te maken.
Reageer
avatar_eentje
22 okt 2019 21:54
Bijgewerkt op: 22 sep 2021 04:49
Ik kan de serie zeker aanraden. Ik ben zelf met weinig tot geen verwachtingen de serie gaan kijken. Eigenlijk puur van slechter dan de film shadow recruit kan het niet zijn.
Reageer
Tom Clancy's Jack Ryan