Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Teaser voor Tomb Raider: The Legend of Lara Croft vrijgegeven door Netflix

Lara Croft is terug. In de nieuwe teaser voor de Netflix-animatieserie Tomb Raider: The Legend of Lara Croft neemt Hayley Atwell de stem aan van de iconische archeologe.

Tomb Raider: The Legend of Lara Croft begint na de gebeurtenissen van de Tomb Raider-videogame Survivor-trilogie (Tomb Raider, Rise of the Tomb Raider en Shadow of the Tomb Raider), en zal het volgende hoofdstuk van de globetrottende heldin in kaart brengen waarin ze oude mysteries gaat verkennen.

Tomb Raider

Volgens de officiƫle beschrijving van de serie: "Na de gebeurtenissen van de Survivor-serie heeft Lara Croft haar vrienden in de steek gelaten om aan steeds gevaarlijkere solo-avonturen te beginnen. Maar ze moet terug naar huis wanneer een gevaarlijk en krachtig Chinees artefact wordt gestolen uit Croft Manor door een dief met een griezelige persoonlijke connectie. Haar gedurfde achtervolging voert haar mee op een avontuur over de hele wereld en naar de diepten van vergeten tombes, waar ze wordt gedwongen haar ware ik onder ogen te zien en te beslissen wat voor held ze wil worden."

Naast Atwell als Lara Croft bestaat de stemmencast van de animatieserie uit Allen Maldonado als Zip en Earl Baylon die zijn rol als Jonah uit de Tomb Raider-videogame franchise opnieuw opneemt.

Het originele videospel Tomb Raider werd in 1996 uitgebracht op de Sega Satrun door ontwikkelaars Core Design en Aspyr en was in 1997 al meer dan 2,5 miljoen keer verkocht. Vanaf 2024 zijn er twintig Tomb Raider-games uitgebracht.

Het spel werd bewerkt tot een meervoudige Tomb Raider-filmfranchise met eerst Angelina Jolie als Lara Croft en later Alicia Vikander.

Tasha Huo is schrijver en showrunner en produceert Tomb Raider: The Legend of Lara Croft samen met Dmitri M. Johnson, Timothy I. Stevenson, Jacob Robinson, Dallas Dickinson, Noah Hughes, Howard Bliss, Jen Chambers en Brad Graeber.

De serie is afkomstig van Legendary Television, Crystal Dynamics, Powerhouse Animation, dj2 Entertainment en Tractor Pants.

Nu verfilmingen van videogames steeds populairder worden bij het grote publiek dankzij het succes van HBO's The Last of Us en Amazon's Fallout, is Tomb Raider een van de iconische franchises die vers ontgonnen wordt voor nieuwe projecten, maar in dit geval zijn er verschillende titels opgezet: de geanimeerde Netflix-serie, evenals Amazon's live-action Tomb Raider-serie van Phoebe Waller-Bridge en een videogame gebaseerd op het IP.

Tomb Raider: The Legend of Lara Croft gaat donderdag 10 oktober van start. Bekijk de teaser van de serie hieronder.
Video on youtube
Vorige aflevering
Geen aflevering gevonden, serie moet nog beginnen
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Tomb Raider