Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Ron Schoonwater geeft "Traces - Seizoen 2" een 7.
Geschreven door Ron Schoonwater op 6 Mei 2022.
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Traces - Seizoen 2

Traces raakt het spoor soms een beetje kwijt.

De openingszin geldt vooral voor de ontwikkelingen die in het eerste seizoen begonnen. Emma Hedges (Molly Windsor, Cheat) heeft in het eerste seizoen ontdekt wie haar moeder vermoord heeft. Daarvoor moet haar vriend Daniel (Martin Compston, Line Of Duty) getuigen tegen zijn vader. De uitkomst is verrassend en de gevolgen zijn teleurstellend makkelijk afgeraffeld. Daarmee komt een belangrijke verhaallijn uit het eerste seizoen heel vreemd tot een einde.

Het is duidelijk dat het tweede seizoen een transitie is van het verhaal van Emma naar het verhaal van professor Sarah Gordon (Laura Fraser, The Loch) en professor Kathy Torrance (Jennifer Spence, You Me Her). Sarah wordt opgeslokt door het onderzoek naar een reeks bomaanslagen. Door dit onderzoek en haar gevoelens voor inspecteur Neil (Michael Nardone, Will) wordt het een complex geheel. Kathy heeft haar eigen privéproblemen en worstelt met haar omgang met haar assistente en baas.

Traces heeft de potentie om verder te groeien.



In dit seizoen had men beter het verhaal van Emma achterwege kunnen laten. Nu krijgt het verhaal in een aantal afleveringen aandacht terwijl het einde erg afgeraffeld wordt. Het is mede daardoor erg onbevredigend. Dat gaat ten koste van de tijd die de verhaallijnen van Sarah en Kathy nodig hebben. De spanning rondom de bomaanslagen zorgt voor intense televisie. Het persoonlijke verhaal van Sarah en de sociaal niet zo makkelijke Kathy zorgen voor een interessant kijkje in hun wereld. Sarah ontpopt zich van ogenschijnlijk naïef tot iemand die toch iets meer in haar mars heeft. Neil lijkt daarin het onderspit te delven. Bij Kathy wordt steeds duidelijker waarom zij sociaal onaangepast gedrag vertoond.

Traces heeft de potentie om verder te groeien. Dat kan wanneer het de makers lukt om zich meer te focussen op een enkele verhaallijn in plaats van de verhalen van heel veel personages tegelijk. Daar zijn zes afleveringen namelijk te kort voor. Het lukt de schrijvers mede daarom niet om meer diepgang te creëren in een aantal personages. Zo had de uitwerking van het karakter van de dader van de bomaanslagen meer aandacht verdiend. Met meer finesse was het einde een stuk verrassender en uitdagender geweest.


Met meer finesse was het einde een stuk verrassender en uitdagender geweest.



Traces is een spannende detectiveserie. De serie heeft veel aandacht voor de persoonlijke achtergrond van de hoofdrolspelers. Helaas willen de makers iets te veel in een te korte tijd. Als zij dit afleren heeft men in Sarah, Neil en Kathy goede hoofdrolspelers die de serie naar een hoger niveau kunnen tillen. Mede door het gevoel dat het beter kan en door het feit dat niet alles even goed is uitgewerkt krijgt Traces van mij een zeven.
Volg Traces
Vorige aflevering
Episode 6
Episode 6
02x06
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Traces