Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
True Blood - Seizoen 7 (DVD)
9
Anonymous geeft True Blood - Seizoen 7 (DVD) een 9.

True Blood - Seizoen 7 (DVD)

Aan alle goede dingen komt een eind, zo ook aan True Blood. Na zeven seizoenen worden de vampiers weer voorgoed in de kist gestopt en verdwijnen de weerwolven weer in de bossen. Na zes seizoenen, waarvan sommige goed en andere bedroevend slecht waren, komt de serie met het zevende en laatste seizoen. Een seizoen die de afsluiting wordt van de, voor mij, beste vampiersserie ooit.

De dvd van dit seizoen kwam uit in december 2014 en ik ben de gelukkige die daar een review over mag schrijven. Als groot fan van deze serie is mij dat een waar genoegen. Al jaren volgde ik deze serie met veel liefde en plezier, ik telde de dagen af naar een nieuw seizoen. Maar nu, nu stopt het voorgoed. Nooit meer een nieuw verhaal, nooit meer Sookie, Alcide, Bill en Eric in nieuwe verhalen. We zullen het moeten doen met de dvd's van de zeven seizoenen.

De afgelopen zes seizoenen hebben we verschillende gedaanten gezien; heksen, gedaantewisselaars, weerwolven, feeën en natuurlijk de vampiers. In seizoen zeven wordt een nieuwe gedaante aan dat lijstje toegevoegd; de Hep-V vampiers. Zij hebben een ziekte en sterven een pijnlijke dood en een medicijn is niet voorhanden. Deze ziekte onder vampiers speelt dan ook de grootste rol in dit seizoen. En zoals in vele series, moeten we ook in deze serie afscheid nemen van belangrijke personen.

Het laatste seizoen begint waar het zesde seizoen stopte; wezens die lijken op zombies vallen restaurant Bellefleur aan. Een groot gevecht volgt, waarbij aan beide kanten slachtoffers vallen. Sookie, de fee, zal moeten strijden om haar vrienden veilig te houden. Voor zover niets nieuws dus, toch is dit seizoen wel degelijk een afsluiter. Open verhaallijnen worden gesloten, en zo geeft dit seizoen alle antwoorden op de vragen die nog open stonden.

Een van die vragen waarop elke kijker een antwoord op wil hebben, is natuurlijk of Eric Northman in seizoen zeven terug komt. Het laatste beeld wat we van hem hebben, is dat hij, al lezend in zijn stoel, in de zon, vlam vatte. De geruchtenmolen draaide op volle toeren en de fans waren dan ook blij verrast om te lezen dat zijn naam bij de acteurs van het zevende seizoen stond. Dan is het natuurlijk de vraag of hij terugkomt als zichzelf, of in de flashbacks van de overgebleven inwoners.

De flashbacks zijn dit seizoen wel erg aanwezig. Elk karakter van de serie denkt terug aan betere tijden, aan vroeger, aan tijden toen het leven nog normaal en kalm was (voor zover dat ooit was in Bon Temps). Helaas zijn de flashbacks vaak storend en als kijker wil je door met het verhaal. De flashback tussen Jason en Eric, aan het begin van de tweede aflevering is een uitzondering. In dit laatste seizoen worden banden versterkt, geliefden begraven. Seizoen zeven is een tranentrekker en een seizoen waarbij je op het puntje van je stoel zit, constant kijkend op de klok en denkend: is het al afgelopen, want dat wil ik niet.

Is er een vervolg mogelijk van True Blood? Ik ben bang van niet; de schrijvers hebben het verhaal compleet afgerond. Helaas hebben de schrijvers van het einde een janboel gemaakt, een Dexter, zoals sommigen dat noemen. Waarom: Het einde van True Blood is teleurstellend, afgeraffeld en doet de serie te kort. Het belangrijkste moment van seizoen zeven, ongeveer tien minuten voor het einde, had het einde van True Blood moeten zijn. Ik denk dat menig kijker en fan het met mij eens is. Helaas, het verhaal is klaar, de laatste scènes zijn opgenomen. De kijker rest niets anders dan de dvd's uit de kast te halen en te kijken. Zo houden we Sookie, Jason, Bill, Eric, Pam, en al die anderen voor altijd levend.

Over de auter, Anonymous

Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten