Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Twilight of the Gods - Eerste aflevering
6.5
Dries Van Gijsel geeft Twilight of the Gods - Eerste aflevering een 6.5.

Twilight of the Gods - Eerste aflevering

Twilight Of The Gods is een bloederige animatieserie gebaseerd op de Noorse mythologie, gemaakt door Zack Snyder (Late Show with Stephen Colbert) en Jay Oliva (Young Justice).
In deze eerste aflevering worden wij al vanaf het prille begin meegesleurd in een hevige veldslag waarin koning Leif (Stuart Martin, Jamestown) zich dapper maar moeizaam verzet tegen een vijandig leger. Net wanneer hij denkt het loodje te leggen wordt hij gered door een roodharige vrouw genaamd Sigrid (Sylvia Hoeks, Overspel) die buiten bloedmooi ook nog eens een stevig potje zwaardvechten kan. Nadat ze samen heelhuids uit de strijd komen besluiten ze hierna als koning en koningin door het leven te gaan.

Deze eerste aflevering maakt duidelijk dat het om een serie voor volwassenen gaat. Bloed en afgehakte hoofden zijn er in deze aflevering al meer dan voldoende aanwezig. Als dat nog niet genoeg is, ontplooit er zich tussendoor ook nog eens een erotische scène die weinig aan de verbeelding overlaat. Klagen doen we natuurlijk niet, maar de gemiddelde kijker is dus wel gewaarschuwd.

Deze eerste aflevering heeft duidelijk gemaakt een serie voor volwassenen te zijn.

Maar goed, wat over het verhaal zelf? En de personages? Eerst en vooral ziet het geheel er best goed uit. De unieke animatie creëert een boeiende wereld die je onderdompelt in het oude Noorwegen. Het verhaal zelf oogt verfrissend, maar komt door de zwakke dialogen minder goed tot zijn recht.

De rijke mythologie wordt goed weergegeven, maar de personages reageren daarentegen vaak cliché en oppervlakkig waardoor je, vooral bij de hoofdpersonages, iets te weinig het gevoel hebt dat ze voldoende uitgesproken persoonlijkheid hebben. De gezichten tonen ook door de typische animatie vaak niet echt veel emotie.

De actie daarentegen stelt niet teleur. Zeker met Zack Snyder (regisseur van de legendarische oorlogsprent 300) aan het roer weet je wat je te wachten staat. Eens de actie begint gaat deze er voluit voor en, zoals hierboven vermeld, schuwt het absoluut geen bloed, ingewanden en noem maar op. Maak je dus maar klaar voor liters rode tinten die vlotjes van je scherm zullen afdruipen.

Voor de eerste aflevering kunnen we alvast zeggen dat de makers meer hebben gekozen voor een visueel spektakel. Het verhaal zelf daarentegen vergaloppeert zich af en toe alsof het moeilijk kan wachten tot het volgende sensationele moment.

Het einde van deze aflevering laat daarentegen wel een boeiende cliffhanger zien. We kunnen dus zeggen dat deze meer een introductie was naar het echte verhaal. Spijtig dat dit alles een tikkeltje gehaast aanvoelde en de meeste personages vrij eenzijdig uit de hoek kwamen.

Het is dus een beetje een ‘mixed bag’ als we het zo mogen noemen. Voor de fans van ‘over de top’ actie en geweld is dit alvast een must see. Maar hoe de rest zal ontvouwen in termen van boeiend plot en personages valt toch nog even af te afwachten.
Video on youtube

Over de auteur, Dries Van Gijsel

Dries Van Gijsel
Dries Van Gijsel is afkomstig van Lokeren (België). Hij is altijd al heel in de ban geweest van film/series en kan het nog steeds niet laten om deze stevig uit de doeken te doen. In het verleden heeft hij tal van kortfilms en reportages gemaakt en heeft dit via zijn bijberoep nog even kunnen voortzetten. Hij heeft een aantal jaar film- en videokunsten gevolgd aan het SASK (Sint-Niklaas) en heeft hierdoor ook de nodige kennis opgebouwd in verband met scenario opbouw en onder andere het kritisch bekijken van film. En ja, hij doet het gewoon graag. Vandaar dat hij met plezier series recenseert voor MijnSerie.nl.
Bekijk profiel van Dries Van Gijsel
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten