Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Dig en Tyrant verhuizen naar aanleiding van Gaza conflict

De USA miniserie en de FX dramaserie filmde beiden in Israël, maar naar aanleiding van het aanhoudende conflict in de Gazastrook verhuizen beide producties naar andere locaties.

De pilot van Tyrant, dat zich afspeelt in het fictionele land Abuddin, werd opgenomen in zowel Marokko als Israël. Vervolgens verhuisde de gehele productie naar het laatstgenoemde land voor de rest van de serie. Afgelopen week werd er besloten om de productie wederom te verhuizen, ditmaal naar Istanboel. Howard Gordon vertelde aan journalisten: "Tel Aviv lag onder vuur en mensen rende naar hun schuilkelders. Ik denk niet dat iemand zich fysiek bedreigd voelde, maar het was niet behulpzaam voor het filmen." De serie zal haar laatste twee afleveringen opnemen in Turkije.

Voor de zesdelige miniserie Dig was de beslissing iets moeilijker. Het drama speelt zich af in de stad waar het opgenomen werd: Jeruzalem. "We wilde en kozen er voor om te filmen in Jeruzalem vanwege alle geschiedenis daar," vertelt uitvoerend producent Gideon Raff, die in de heilige stad geboren is. Hij geeft aan dat het filmen op locatie een "belangrijk element" was voor de serie. "Onze harten gaan uit naar iedereen in Israël en in Gaza voor wat er nu gebeurt en hopelijk wordt het snel opgelost," zegt Raff in een verklaring. De productie van Dig verhuist naar de Verenigde Staten, waar de serie gedeeltelijk in Albuquerque, New Mexico haar opnames vervolgt.

Dig moet eind dit jaar op de zender USA te zien zijn. Tyrant is momenteel te zien op FX in Amerika.
Vorige aflevering
Two Graves
Two Graves
03x10
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Tyrant