Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
5.5
Mikey Wiedijk geeft "Tyrant - Seizoen 1" een 5.5.
Geschreven door Mikey Wiedijk op 14 januari 2019.
Leuk?
0
2
Bekijk stemmen

Tyrant - Seizoen 1

Bij het zoeken op Netflix naar een nieuwe serie om te kijken, kwam ik Tyrant tegen. De serie sprak mij aan, omdat hij ging over de zoon van een dictator die na twintig jaar terugkeert naar zijn geboorteland. Dat is voor het gezin van de zoon een compleet nieuwe wereld, en voor de zoon een terugkeer naar de wereld die hij wilde verlaten.

We volgen Barry Al-Fayeed (Adam Rayner, Hawthorne), die met zijn vrouw Molly Al-Fayeed (Jennifer Finnigan, Close to Home), dochter Emma Al-Fayeed (Anne Winters, The Fosters) en zoon Sammy Al-Fayeed, The Borgias) naar zijn geboorteland Abbudin gaat. Hier speelt zijn broer in het eerste seizoen een belangrijke rol: Jamal Al-Fayeed (Ashraf Barhom, 300: Rise of an Empire) is de troonopvolger. Door zijn opvoeding heeft hij een apart karakter, maar hij heeft wel een zwak voor zijn broer.

Tyrant
© FX


Barry Al-Fayeed is in het begin bang en wil zo snel mogelijk terug naar de Verenigde Staten. Naarmate de afleveringen verstrijken komt hier verandering in en krijgt hij steeds meer invloed bij het besturen van het land. De verbazingwekkende gebeurtenissen in het verhaal zorgen dat je verder wilt kijken. In het begin gaat het veel over de familie. Dit is vermakelijk, omdat er twee totaal verschillende werelden samenkomen.

Daarna gaat het steeds meer over het besturen van het land, dit is ook nog wel leuk om te zien. Maar vervolgens gaat het weer terug naar de familie, en dan zijn de scenes ineens van erg slechte kwaliteit. De acteurs kunnen geen geloofwaardigheid meer creëren, scenario’s zijn onrealistisch, en het verhaal wordt erg voorspelbaar. Ik stopte halverwege de één-na-laatste aflevering met kijken, omdat ik helemaal geen interesse meer had in de afloop.

De reden waardoor ik het hele verhaal moeilijk te volgen vond, komt doordat er alleen Engels gesproken wordt, terwijl de serie zich afspeelt in het Midden-Oosten. Dit is gedaan zodat de Engelstaligen het beter kunnen volgen, maar hierdoor worden sommige karakters in het verhaal totaal ongeloofwaardig. Naar mijn mening is dit de grootste fout die de producenten hebben gemaakt.

Ook in het verhaal zitten fouten. De beweegredenen van sommige karakters zijn zwak, dit merk je ook bij de uitvoering door de acteurs. Zoals ik al eerder zei zijn sommige scenario’s onrealistisch, zo worden er doodeenvoudig moorden gepleegd op openbare locaties. Op het einde wordt het zo voorspelbaar dat het allemaal gaat irriteren.
Volg Tyrant
Vorige aflevering
Two Graves
Two Graves
03x10
Leuk?
0
2
Bekijk stemmen

Reacties (8)

avatar_nestje
14 jan 2019 09:40 -
Voor mij een dikke 9.
Reageer
avatar_Evelien79
14 jan 2019 11:28 -
Vind 5,5 ook veel te mager. Is een sterke serie die ongelijkheid niet schuwt en (wat mij betreft) de tweestrijd van de hoofdpersoon goed weergeeft. Ondanks dat hij eigenlijk in zijn eigen veilige wereld wilt blijven, neemt hij wel de verantwoordelijkheid om te proberen zijn moederland vredenlievenf te s
Reageer
avatar_Evelien79
14 jan 2019 11:29 -
Vredenlievend aan te sturen en corruptie en barbaarse taferrelen tegen te gaan.
Reageer
avatar_DAVE2804
14 jan 2019 13:21 -
Door wie wordt nu zoon Sammy gespeeld, want dan ben je vergeten te melden. Alleen dat hij ook in The Borgias heeft gespeeld, haha. Verder heb ik de serie niet gezien, maar als ik lees dat er gewoon Amerikaans wordt gesproken terwijl het zich afspeelt in het Midden-Oosten dan haak ik al af. Dit is inderdaad nogal onrealistisch en dat ze dit doen voor het Amerikaanse publiek is ook een beetje een achterhaalde gedachte van de makers van de serie. Ik bedoel, in bv. Homeland wordt er ook buiten Amerikaans andere talen gesproken en die serie is toch een vrij groot succes gebleken.
Reageer
avatar_anonymous
14 jan 2019 23:46
Sinds wanneer is Amerikaans een taal? Voor zo ver ik weet praten ze daar nog steeds Engels.
Reageer
avatar_Mandy1966
15 jan 2019 09:28
Ik heb het gewijzigd, het moet idd Engels zijn ipv Amerikaans. Bedankt voor je oplettendheid.
Reageer
avatar_antimidant
16 jan 2019 14:27 -
Het argument van de gesproken taal vind ik onzin. De serie had geen sterk overtuigend verhaal en er werd niet goed geacteerd.
Reageer
avatar_Scarfacelift
31 jan 2019 14:27 -
Leuke serie zonder al te hoge verwachtingen!! Prima vermaak!!
Reageer
Tyrant