Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Gecancelde serie Uncoupled van Netflix naar Showtime

Uncoupled is gered. Showtime pakt het tweede seizoen (en mogelijk daarna) van de comedyserie op van Emily in Paris-bedenker Darren Star en Modern Family-veteraan Jeffrey Richman.

De verhuizing komt een paar weken nadat de door MTV Entertainment Studios geproduceerde serie door Netflix werd geannuleerd. Bij het premium netwerk, dat binnenkort wordt omgedoopt tot Paramount+ With Showtime, is Uncoupled ontworpen om te passen in een van de drie hoofdlijnen voor inhoud die de nieuwe Showtime-baas Chris McCarthy onlangs heeft geschetst, 'Metro Cultures', die 'culturele diversiteit' zoals The L Word en The Chi omvat.

Zoals bronnen ten tijde van de annulering meldden, begon de speculatie dat de serie met Neil Patrick Harris in de hoofdrol niet zou worden voortgezet bij Netflix eind 2022, toen werd aangegeven dat er een poging was van Uncoupled-producent MTV Entertainment Studios, waar Star onder een overkoepelende deal valt, om een nieuw thuis te vinden voor de serie bij Paramount Global-broerzus Showtime. Op dat moment resulteerden die gesprekken niet in een bestelling, en Uncoupled werd officieel geannuleerd door Netflix op 13 januari.

Uncoupled

Sindsdien is er veel veranderd bij Showtime. Het plan van moederbedrijf Paramount Global om het premium netwerk te integreren in streamingplatform Paramount+ werd aangekondigd, en Showtime heeft verschillende series geschrapt, ging niet door met het nieuwe drama Three Women (dat bij Starz is terecht gekomen), en annuleerde American Gigolo en Let the Right One In omdat het de focus verlegt naar drie belangrijke sterke punten/inhoudfilters.

Deze omvatten complexe personages (subversieve antihelden zoals Dexter en Yellowjackets), krachtige werelden (programma's met hoge inzet zoals Billions en Homeland) en metroculturen. Op de eerste twee gebieden breidt Showtime de universums van Dexter en Billions uit met meerdere spin-offs en de spionagethriller The Department die groen licht krijgt.

Daarnaast is de nieuwe Showtime serie Ripley zojuist naar Netflix gegaan. De onderhandelingen van Showtime met Netflix voor Ripley liepen parallel met de gesprekken van het netwerk voor de voormalige Netflix-serie Uncoupled.

Met 'diverse culturen' wil Showtime voortbouwen op zijn nalatenschap in de arena met series als Brothers (1984), Queer as Folk (2000), The L Word (2004) en de huidige reboot, evenals Soul Food (1999) en Resurrection Blvd. (2000).

Er zijn ook praktische redenen om de categorie op te schalen. De huidige series van Showtime, The Chi en The L Word, hebben de trouwste kijkers van Showtime, maar ook een groot verloop omdat het netwerk geen aanvullende programma's heeft om die kijkers het hele jaar door te behouden.

Uncoupled

Op Showtime zal Uncoupled naar verwachting scherper zijn dan de versie op Netflix. Naast The L Word voegt het zich bij een aankomende serie van Showtime met LGBTQ+ thema's, Fellow Travelers, met Matt Bomer, Jonathan Bailey, Allison Williams, Jelani Alladin en Noah J. Ricketts.

In Uncoupled speelt Harris de rol van een homoseksuele man van midden 40 die het single leven in New York City ontdekt nadat hij door zijn partner na zeventien jaar is gedumpt. De cast bestaat verder uit Tisha Campbell, Brooks Ashmanskas, Emerson Brooks en Marcia Gay Harden.

Star, die samen met Richman en Jax Media Uncoupled produceert, behoort tot de meest succesvolle seriemakers van MTV Entertainment Studios. Hij zit achter de succesvolle Netflix comedyserie Emily in Paris van de studio en creëerde eerder de TV Land-serie Younger, die op Paramount+ uitkwam.
Video on youtube
Vorige aflevering
Chapter 8
Chapter 8
01x08
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Uncoupled