Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Realityserie Utopia (US) legt het loodje

Realityserie Utopia (US) legt het loodje

Utopia is gecanceld door Fox. In alle eerlijkheid: het was wellicht een utopie om te denken dat Utopia niet gecanceld zou worden.

De zender zette hoog in op de realityserie die gecreëerd is door John de Mol. Het droomscenario: dit zou de nieuwe reality-hit zijn van het nieuwe televisieseizoen. De werkelijkheid: Amerika liep er nooit warm voor. Het avontuur heeft uiteindelijk maar twee maanden geduurd. Daarmee is de serie, terecht, een flop te noemen. De live streams van de serie zijn per direct stop gezet. De deelnemers (die zich voor een jaar committeerden aan de realityserie) zijn op de hoogte gesteld van het beëindigen van de serie. Zij kunnen weer terugkeren naar de realiteit. Na Manhattan Love Story, Bad Judge en A to Z is dit de vierde cancellering van dit nieuwe televisieseizoen in Amerika.

De initiële kijkcijfers waren pijnlijk, maar wekelijks werden deze cijfers nog pijnlijker voor Fox. Utopia zou oorspronkelijk (de eerste zes weken) uitgezonden worden op dinsdag en vrijdag. Daarna zou de serie permanent uitgezonden worden op dinsdag. Echter, de kijkcijfers waren zo slecht dat Fox de serie had verbannen naar de vrijdag. Maar op vrijdag (een dag die traditioneel moeilijk is voor televisiezenders) presteerde de serie uiterst teleurstellend. De laatste weken trok de serie minder dan twee miljoen kijkers.

Veelzeggend is dat de realityserie geen enkele buzz of publiciteit genereerde. Voor een realityserie is dat de doodsteek. Fox had dus geen andere keus: Utopia is niet meer.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

JanWillemK
6 november 2014, 09:27
Was te verwachten. De televisie in Nederland is heel anders dan in Amerika.
Penoza (Red Widow), Overspel (Betrayal) en nu ook Utopia floppen keihard. Het enige wat niet flopt in Amerika is The Voice.

Ik hou het erop dat Amerika gewoon slecht is in het maken van remakes :P
Penoza en Overspel zijn gewoon 2 goede series.
0
Log in om een reactie achter te laten