Leuk?
1
1
Bekijk stemmen

Langlopende ITV-dramaserie Vera eindigt na veertien seizoenen

Een van ITV's langstlopende dramaseries komt na veertien seizoenen tot een einde.

De detectiveserie Vera met Brenda Blethyn in de hoofdrol stopt aan het einde van het volgende seizoen, zo maakte de hoofdrolspeelster bekend. De serie, geproduceerd door Silverprint Pictures, keert terug voor een veertiende en laatste serie in de vorm van twee afleveringen van 120 minuten die deze zomer worden opgenomen.

Vera

De tweevoudig Oscargenomineerde Blethyn speelt al meer dan tien jaar de hoofdrol in Vera. Ze schittert als de gepensioneerde detective die gebaseerd is op de romans van Ann Cleeves. Vera ploetert voort in een verfomfaaide staat, maar heeft een berekenende geest en ondanks haar wispelturige persoonlijkheid geeft ze veel om haar werk en collega's. De serie wordt in de VS uitgezonden op BritBox.

Vera kent al meer dan vijftig afleveringen en heeft de neiging om haar seizoenen in korte series uit te zenden die door miljoenen per aflevering worden bekeken.

Blethyn, die Oscar-nominaties kreeg voor Mark Herman's Little Voice en Mike Leigh's Secrets & Lies, won de Rose d'Or Lifetime Achievement Award voor haar vertolking van de detective in 2021.

"Werken aan Vera is van begin tot eind een feest geweest en ik vind het jammer om 'cheerio' te zeggen," zei ze. "Maar ik ben zo trots op wat we de afgelopen veertien jaar hebben bereikt. Ik zal voor altijd dankbaar zijn aan de geweldige Ann Cleeves die Vera heeft gecreëerd en aan Elaine Collins die het nodig vond om mij in de rol te casten."
Vorige aflevering
Salt & Vinegar
Salt & Vinegar
13x03
Leuk?
1
1
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_monicenlinda
25 apr 2024 13:09 -
Erg jammer dat deze serie gaat stoppen. Goede spelers. Geloofwaardige verhalen. Als ik alle afleveringen van een seizoen gezien heb kan ik niet wachten tot het nieuwe seizoen weer komt.
Reageer
avatar_DAVE2804
25 apr 2024 13:43
Dat snap ik wel met gemiddeld vier afleveringen per seizoen 😂
Reageer
Vera