Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
Peter Rotthier geeft "Voetbalmaffia - Eerste aflevering" een 7.5.
Geschreven door Peter Rotthier op 23 november 2017.
Leuk?
0
1
Bekijk stemmen

Voetbalmaffia - Eerste aflevering

We schrijven 2005. In België wordt een groot gokschandaal ontdekt met wereldwijde vertakkingen. Spilfiguur in het hele gebeuren is een zekere Ye een kerel uit China die de hele voetbalwereld in rep en roer zet. In de berichtgeving rond de hele zaak wordt de man op een bepaald moment omschreven als de gokchinees. Het woord op zich werd dat jaar in Vlaanderen gekozen als het woord van het jaar.

In de nieuwe Nederlandse reeks Voetbalmaffia blijkt de gokchinees echter in Thailand te huizen en blijken er nauwe banden te zijn met een Italiaanse club. Vandaar waarschijnlijk de titel van het gebeuren dat zich in de eerste aflevering vooral afspeelt in die twee landen.

We maken kennis met de Nederlandse voetballer Johnny De Graaf (Chiem Vreeken – Moordvrouw), die bij het Italiaanse Bologna onder contract ligt. Na een lange blessure staat hij te popelen om terug te keren en te spelen, maar de voorzitter van zijn club houdt zijn come back tegen. De man krijgt geregeld vreemde telefoontjes waarin duidelijk gemaakt wordt dat De Graaf niet meer mag spelen voor Bologna.

In Thailand maken we kennis met Gwenn Hulsscher (Maryam Hassouni – Flikken Rotterdam) een medewerkster van de Nederlandse ambassade die een verhouding heeft met de ambassadeur. Ze krijgt onverwacht bezoek van haar broer Floris (Mingus Dagalet - Overspel).

Floris is naar Thailand geroepen door de grote heren van het goksyndicaat, omdat hij voor eigen rekening gokte en dat wordt hem niet in dank genomen. Ook Johnny zit in de problemen, want hij heeft tijdens zijn blessure heel wat gokschulden gemaakt. Zijn familie wordt bedreigt en vrouw en kind keren uiteindelijk terug naar Nederland.

Tussendoor krijgen we ook te zien hoe de Thaise gokmaffia het hele gebeuren organiseert. We zien een aantal geldkoeriers Bangkok rondrijden en links en recht geld deponeren en afhalen. Het fijne komen we in deze eerste aflevering nog niet te weten, maar dat het systeem werkt wordt snel duidelijk als de baas zijn centjes begint te tellen.

Veel meer valt er dan ook niet te vertellen over de eerste aflevering van Voetbalmaffia. Het is vooral een kennismaking met het concept van het verhaal en met de personages die de komende afleveringen het verhaal al dan niet zullen maken. Je voelt alvast dat er heel wat onderlinge spanningen ontstaan tussen de verschillende personages en als die goed uitgewerkt worden met een geloofwaardig verhaal zal Voetbalmaffia zeker zijn plaats verdienen in de geschiedenis van Nederlandse series.
Volg Voetbalmaffia
Vorige aflevering
De Laatste Man
De Laatste Man
01x08
Leuk?
0
1
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_anonymous
23 nov 2017 22:00 -
Vond de pilot erg tegenvallen en daarna ook gestopt met deze serie. Ben toch al niet zo'n fan van series van eigen bodem. Je ziet vaak dezelfde koppen in de series en of ze zijn heel kneuterig of totaal over de top.

Hoop dat met de eerste Nederlandse Netflix Original er weer wat kwaliteit van Nederlandse bodem komt.
Reageer
avatar_JordyIi
28 nov 2017 23:00 -
Eerste aflevering was echt bagger. Meteen gestopt. Echter van collega gehoord dat beter werd, eerste 2 gekeken, erna zit je er helemaal in. Moeite waard om 1ste 2 af te kijken en verder te gaan
Reageer
Voetbalmaffia