Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

BBC bestelt twee seizoenen van tiener-dramaserie Waterloo Road

De BBC heeft zich serieus ingezet voor het tienerdrama Waterloo Road door een dubbel seizoen te bestellen.

De serie kwam eerder dit jaar terug na acht jaar afwezig te te zijn geweest en het tweede seizoen is al opgenomen, wat betekent dat er nu drie nieuwe seizoenen onderweg zijn. Rope Ladder Fiction en Wall to Wall North produceren Waterloo Road vanuit Manchester.

13962 Waterloo Road foto

De serie volgt de gebeurtenissen op een school in het noorden van Engeland en was een enorme hit tussen 2006 en 2015, voordat oude afleveringen grote aantallen kijkers begonnen te verzamelen op iPlayer tijdens de lockdown. De BBC zei dat Waterloo Road bijzonder populair blijft op iPlayer, waar het in de top drie staat van meest bekeken titels van het jaar tot nu toe voor 16-34 jarigen, naast Happy Valley en EastEnders. Dubbele seizoenbestellingen zijn zeldzaam bij de BBC en worden meestal gereserveerd voor langlopende series zoals Call the Midwife en Death In Paradise.

"Het was een genot om Waterloo Road dit jaar terug te zien keren op de BBC, nieuwe en terugkerende fans te verblijden met een fantastisch ensemble van sympathieke personages en een winnende mix van hart, humor en drama," zei BBC Drama Director Lindsay Salt. "Het is vooral spannend om te zien dat de nieuwe boxsets zo populair blijken te zijn op iPlayer en dat de volgende briljante generatie acteer- en productietalent doorbreekt in de industrie via hun werk aan de series."

Lindsay Williams is de serieproducent, met Adam Leatherland en Nasreen Ahmed als producenten en Si Wall als story producer. Waterloo Road wordt geproduceerd door Cameron Roach voor Rope Ladder Fiction, Leanne Klein voor Wall To Wall en Gaynor Holmes en Jo McClellan voor de BBC.

De producenten casten rollen via verschillende programma's en open audities om lokaal talent aan te trekken.

Bekijk hieronder de trailer voor het twaalfde seizoen van Waterloo Road, het eerste in acht jaar tijd, dat bij de BBC verscheen.
Video on youtube
Vorige aflevering
Episode 8
Episode 8
13x08
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Waterloo Road