Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Spin-off serie van Wednesday in ontwikkeling bij Netflix

Netflix is op zoek naar een franchise rond zijn populairste serie van het moment. Een spin-off van Wednesday is in vroege ontwikkeling bij de streamer.

De spin-off zou moeten gaan draaien rond het personage Uncle Fester, in Wednesday gespeeld door Fred Armisen. Gesprekken over de spin-off vinden plaats naast de voorbereidingen voor seizoen twee van Wednesday, een nieuwe versie van The Addams Family met Jenna Ortega als Wednesday Addams.

14515 Wednesday foto

De serie werd een kijkcijfer- en popcultuurfenomeen toen het in november 2022 werd gelanceerd. De horrorkomedie is Netflix' populairste Engelstalige serie met 252,1 miljoen views, bijna het dubbele van het volgende populairste televisieseizoen van een serie op de streamer.

Armisen speelde een gastrol in een aflevering van het eerste seizoen van Wednesday in een gedenkwaardige rol als Uncle Fester, de broer van Wednesday's vader Gomez Addams (Luis Guzman), die zijn vermogen om elektriciteit op te wekken gebruikte om Thing weer tot leven te wekken.

Gwendoline Christie, Riki Lindhome, Jamie McShane, Hunter Doohan, Percy Hynes White, Emma Myers, Joy Sunday, Georgie Farmer, Naomi J. Ogawa, Christina Ricci en Moosa Mostafa speelden mee in seizoen één, met Catherine Zeta-Jones als Wednesday's moeder Morticia.

De coming-of-age komedie is van Smallville-makers Al Gough en Miles Millar en wordt geregisseerd/uitvoerend geproduceerd door Tim Burton. Andere uitvoerend producenten zijn Steve Stark (Toluca Pictures), Andrew Mittman (1.21 Entertainment), Kevin Miserocchi (Tee and Charles Addams Foundation), Kayla Alpert, Jonathan Glickman (Glickmania), Gail Berman, Tommy Harper en Kevin Lafferty.

Zoals eerder werd gemeld, zal seizoen twee in Ierland worden opgenomen, met een voorlopige start van de productie eind april. Het eerste seizoen werd opgenomen in Roemenië.

Er is weinig informatie over waar Wednesday in seizoen twee thematisch naartoe zou gaan. Gough en Millar hebben laten doorschemeren dat we misschien meer leden van de Addams-familie te zien krijgen - waardoor het universum verder wordt uitgebreid en er mogelijk nieuwe uitlopers ontstaan - en dat we Wednesday's relatie met haar moeder verder zullen onderzoeken. Ortega, die producent wordt voor seizoen twee, heeft aangegeven dat de serie meer nadruk zal leggen op horror dan op tienerromantiek.
Video on youtube
Vorige aflevering
A Murder of Woes
A Murder of Woes
01x08
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Wednesday