Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9
Lucas Verbunt geeft "Westworld - Seizoen 4" een 9.
Geschreven door Lucas Verbunt op 30 augustus 2022.
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Westworld - Seizoen 4

Het vierde seizoen van Westworld weet wederom alle ballen raak te slaan.

Sinds 2016 kunnen we iedere twee jaar genieten van Westworld. Een fantastische sciencefictionserie die de strijd tussen de mensheid en de 'hosts' - een soort robots - weergeeft. Ondanks dat ik van het tweede en derde seizoen heb genoten, waren deze van beduidend mindere kwaliteit dan het debuutseizoen. Seizoen vier weet daarentegen het eerste hoofdstuk te evenaren.

Het vierde seizoen begint zeven jaar na de gebeurtenissen van seizoen drie en zit onmiddellijk bomvol nieuwe mysteries. Ik kan niet te veel vrijgeven van het plot aangezien het hele seizoen vol zit met plotwendingen. Deze twists maken het seizoen ijzersterk. Vooral bij de vierde aflevering ben ik helemaal omver geblazen. Wát een twist was dat!
Waar het verhaal van seizoen drie soms wat onsamenhangend was, is dat in seizoen vier totaal niet het geval. Elke minuscuul detail is uitgedacht en alle puzzelstukken vallen volledig op hun plaats. Dit is fantastisch om te zien en te ontdekken.

Westworld
© HBO


Het acteerwerk in Westworld blijft meesterlijk. Waar in vorige seizoenen Evan Rachel Wood (True Blood) en Thandiwe Newton (Line of Duty) voor mij de show stalen, is dat deze keer Tessa Thompson (Dear White People). Dit seizoen kreeg haar personage een ontzettend goede verhaallijn die Thompson feilloos heeft weten neer te zetten. Ook de andere castleden deden het trouwens weer goed. Het is altijd een genot om Ed Harris (Empire Falls), Jeffrey Wright (Marvel's What If...?) en Angela Sarafyan (American Horror Story) op mijn scherm te zien.

De kracht van Westworld ligt nog steeds in de complexiteit. Je moet echt even je brein aanzetten bij het bekijken van deze serie. Dat is sinds het begin zo geweest en is nog steeds het geval. Ik vind het heerlijk om echt even te moeten nadenken over wat er wordt gezegd en wat er op het scherm gebeurdt. Dat dit alles gepaard gaat met prachtige decors, fantastische regie en meesterlijk acteerwerk is natuurlijk ook erg fijn.

Some people choose to see the ugliness in this world, the disarray. I choose to see the beauty.

De laatste aflevering van het vierde seizoen kondigt overduidelijk het slotstuk aan. Vanaf de start is al gehint op een verhaal dat vijf seizoenen zou beslaan. Ik hoop dat we dit mogen meemaken. Het vijfde seizoen is namelijk nog niet officieel aangekondigd. Het zou eeuwig zonde zijn als die er niet zou komen, dus laten allemaal duimen dat we snel goed nieuws krijgen van HBO.

Een prachtige 9.0 voor seizoen vier van Westworld!
Video on youtube
Volg Westworld
Vorige aflevering
Que Será, Será
Que Será, Será
04x08
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_BlackBiker
30 aug 2022 17:32 -
Ja, laten ze deze serie absoluut tot een goed einde brengen. Het zou eeuwig zonde zijn als dit niet netjes wordt afgerond.
Helemaal eens met je recensie trouwens. Ik heb ook weer van dit seizoen genoten. En inderdaad moet je wel het koppie erbij houden.
Reageer
avatar_DAVE2804
30 aug 2022 17:37 -
Ik vond seizoen 3 nogal tegenvallen, maar mede door jouw recensie ben ik nu wel benieuwd geworden naar dit vierde seizoen. Daar ga ik binnenkort eens goed voor zitten :)
Reageer
avatar_Futsudo
06 sep 2022 13:25 - 06 sep 2022 11:28
Goeie recensie en ook van dit vierde seizoen weer enorm genoten.
Reageer
Westworld