Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

Zomerse startdatum voor vijfde seizoen What We Do in the Shadows

What We Do in the Shadows stelt een startdatum voor seizoen vijf vast op FX die bijna precies samenvalt met de start van het vierde seizoen in 2022.
What We Do in the Shadows seizoen vijf keert deze zomer terug. De langlopende FX-serie speelt zich af in het universum van de gelijknamige mockumentary van Taika Waititi en Jemaine Clement uit 2014.

Het volgt Nandor (Kayvan Novak), Nadja (Natasia Demetriou), en Laszlo (Matt Berry), drie zelfgeobsedeerde vampiers die in Staten Island wonen met Nandor's onderdrukte vertrouwde Guillermo (Harvey Guillén).

What We Do in the Shadows

Volgens Collider heeft FX heeft nu een startdatum vastgesteld voor het vijfde seizoen van What We Do in the Shadows. Het seizoen gaat op donderdag 13 juli van start op het netwerk. Deze datum is precies een jaar en een dag later dan de start van het vierde seizoen in 2022.

Het is een hele prestatie dat een serie die zo gek en onconventioneel is, zo populair is geworden en al zoveel seizoenen loopt. Terwijl de cast van What We Do in the Shadows veel spannende cameo's bevat, zat het ook niet vol met bekende namen ten tijde van de première in 2019. De kansen voor een hit waren juist tégen de serie in termen van productie en planning door de jaren heen, maar toch blijft het een succes.

Zoals veel series die in 2019 in première gingen, had What We Do in the Shadows te kampen met productiestoppingen aan het begin van de COVID-19 pandemie begin 2020. Seizoen twee was echter al voltooid en wist in april 2020 uit te zenden. Het volgende seizoen kwam dertien maanden later uit, een ongewoon strakke ommezwaai voor een serie uit het pandemie-tijdperk dankzij de samenloop van de planning. Die productieplanning is iets wat er ook aan bijdragen heeft dat de serie in zijn vijfde seizoen dit jaar toch nog wordt uitgezonden te midden van de Hollywood-schrijversstaking.

What We Do in the Shadows' consistente releaseschema is het resultaat van puur geluk. De levensduur is dat echter niet. De serie is bijna universeel geliefd, met een score van 98 procent op Rotten Tomatoes, die zelfs de Certified Fresh score van 96 van de originele film verslaat. De serie is een hit geworden dankzij zijn onuitwisbare personages en deskundige mix van komedie en horror, en zijn vermogen om tegen de verwachtingen in een consistent programma te houden is slechts de kers op de taart.
Video on youtube
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

BlackBiker
19 mei 2023, 18:14
Ontzettend leuke serie en inderdaad, niet een serie waarvan je verwacht dat hij het (minstens) vijf seizoenen volhoudt. Maar gelukkig doet hij dat wel! :-)
0
Log in om een reactie achter te laten