Leuk?
0
1
Bekijk stemmen

Zesde seizoen van What We Do in the Shadows wordt laatste voor FX

FX's komische horrorserie What We Do in the Shadows stopt met het zesde seizoen, zo is nu bevestigd.

What We Do in the Shadows is gebaseerd op de gelijknamige speelfilm uit 2014 van Jemaine Clement en Taika Waititi en documenteert de nachtelijke avonturen van vampierkamergenoten Nandor (Kayvan Novak), Laszlo (Matt Berry), Nadja (Natasia Demetriou) en Colin Robinson (Mark Proksch) terwijl ze door de moderne wereld van Staten Island navigeren met de hulp van hun menselijke familiar, Guillermo (Harvey Guillén).

What We Do in the Shadows

FX heeft de komedie in 2022 vernieuwd met seizoen vijf en zes. Het eerste ging van start op 13 juli en eindigde op 31 augustus.

Qua kijkcijfers daalde de première van seizoen vijf met 35% in totale kijkers op FX, met een publiek van ongeveer 326.000 kijkers op het lineaire kanaal. Het seizoen had moeite om dat publiek vast te houden, met gemiddeld slechts 275.000 kijkers per aflevering.

Dat is een daling ten opzichte van het gemiddelde van 356.000 per aflevering voor seizoen vier. Deze gegevens zijn echter zeer beperkt, omdat ze geen rekening houden met het kijkerspubliek op Hulu, dat waarschijnlijk het grootste deel van het kijkerspubliek van de serie trekt. Het is onduidelijk of de serie het lineaire kijkersaantal heeft goedgemaakt dat het heeft verloren op streaming.

De serie wordt geproduceerd door FX Productions, met Paul Simms, Clement, Waititi, Stefani Robinson, Sam Johnson, Garrett Basch en Eli Bush als uitvoerende producenten.

In de eerste twee seizoenen verdiende What We Do in the Shadows tien Emmy Award-nominaties, waaronder één voor Outstanding Comedy Series. Seizoen drie komt momenteel in aanmerking voor Emmy overweging en heeft onlangs drie Critics' Choice Award nominaties ontvangen, waaronder één voor Best Comedy Series.

Onlangs ontving de serie nog vier Emmy-nominaties, waaronder Outstanding Production Design, Outstanding Picture Editing For A Single-Cam Comedy Series, Outstanding Editing en Outstanding Costumes.
Vorige aflevering
Exit Interview
Exit Interview
05x10
Leuk?
0
1
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_Movieman
21 dec 2023 11:56 -
Jammer vindt het wel een leuke serie om tussentijds te kijken.
Reageer
avatar_BlackBiker
21 dec 2023 12:47 -
Tot nu toe is het een hele leuke serie. Het is lastig om zo'n kwaliteit vol te houden en om steeds nieuwe leuke situaties te bedenken. Dus ik snap het wel een beetje. Maar het blijft jammer, want het is één van mijn favoriete komische series. De film was al erg leuk en de serie was daar een mooi vervolg op.
Hopelijk gaat de serie er uit met een hoogtepunt.
Reageer
What We Do in the Shadows