Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
5
Bartwin v/d Pols geeft "Wicked City - Eerste aflevering" een 5.
Geschreven door Bartwin v/d Pols op 12 november 2015.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Wicked City - Eerste aflevering

Het jaar is 1982 en er is een seriemoordenaar actief op de Sunset Boulevard in Los Angeles. Ervaren detective Jack Roth (Jeremy Sisto, Suburgatory, The Returned) wordt op de zaak gezet om de seriemoordenaar zo snel als mogelijk op te pakken.

In de eerste aflevering van Wicked City wordt direct duidelijk wie de seriemoordenaar is: Kent Galloway (Ed Westwick, Gossip Girl). Kent doet zich in clubs voor als talent scout bij nietsvermoedende jonge dames en verleidt hen om samen een autoritje te maken. Dan komt de ware aard van Kent naar boven en als een tegengestelde superman hakt hij het slachtoffer in mootjes. Jack Roth is er uiteraard op gebrand om hem te arresteren. Dat klinkt anno nu gemakkelijk in de oren: even wat vingerafdrukken zoeken, wat DNA-onderzoek en klaar!

Maar Wicked City speelt zich af in1982. Er is dus nog geen database met vingerafdrukken en ook DNA-onderzoek bestond nog niet. Jack moet zich dus beroepen op zijn ouderwetse recherche-vaardigheden om deze zaak te kraken. Gelukkig volgt seriemoordenaar Kent een vast patroon voordat hij toeslaat dus voor Jack is het zaak om dit patroon te kraken en uit te komen bij de seriemoordenaar.

Wicked City lijkt qua plot sterk op series als Hannibal waarin een kat-en-muisspel centraal staat tussen detective en seriemoordenaar. Helaas komt het niveau van deze eerste aflevering niet in de buurt van die topserie. Dat wil niet zeggen dat dit nog niet kan komen: Jack heeft naast zijn politiewerk ook nog wat minder nette relaties lopen en ook Kent vindt tegen zijn verwachting in een waardige aanvulling op zijn specifieke voorkeuren in de vorm van verpleegster Betty Beaumontaine (Erika Christensen, Parenthood). Daarnaast worden ook diverse andere verhaallijnen in deze eerste aflevering geïntroduceerd die wellicht later nog een grotere rol gaan spelen.

Wicked City
© ABC


Wicked City toont in de eerste aflevering een serie met een eigenzinnige invalshoek maar tegelijkertijd een saaie en voorspelbare plot

Ook de tijdsperiode waarin deze serie zich afspeelt zorgt voor een geheel eigen beeld (kleding, haarstijlen en huisinrichting) en geluid (bijv. Billy Idol). Jack gebruikt bijvoorbeeld een pager (kent u die nog?) en moet elke oproep beantwoorden door terug te bellen via een ouderwetse betaaltelefoon. Dit geeft de serie wel iets eigens en het levert zoals al eerder gezegd ook leuke verwikkelingen op bij het politiewerk.

Omdat je als kijker direct weet wie de seriemoordenaar is, is het belangrijk dat de chemie tussen de kat (Jack Roth) en muis (Kent Galloway) voelbaar is. Je moet als kijker geboeid zijn door de jacht tussen de twee en de verwikkelingen rondom de misdaden. In deze eerste aflevering schiet Wicked City wat mij betreft op dit vlak te kort. Jack Roth rent in deze eerste aflevering (soms zelfs letterlijk) van hot naar her: dan weer naar zijn moeilijke buitenechtelijke relatie, dan weer naar een jonge ambitieuze collega en tussendoor komen ook demonen uit het verleden hem lastig vallen. Kent echter heeft maar één modus: het vinden van nieuwe slachtoffers. Dit leidt tot een nogal stereotypische aanpak. Hij werkt volgens een standaard methode en varieert daarin nauwelijks; zelfs zijn openingszin is routine. Toch weten de schrijvers daarin nog één kleine wijziging in te brengen door het introduceren van Nurse Betty. Zij en Kent ontwikkelen samen een gevaarlijke relatie met scènes die in Fifty Shades of Grey niet zouden misstaan. Een opvallende rol van Erika Christensen die bekend werd als zakenvrouw/moeder in de serie Parenthood, een brave familie-serie.

Wicked City toont in de eerste aflevering een serie met een eigenzinnige invalshoek qua tijdsperiode maar tegelijkertijd een saai en voorspelbaar plot rond seriemoordenaar Kent Galloway. Dat is jammer want zoals een serie als Hannibal bewijst kan dit juist een erg spannende wisselwerking opleveren. Op basis van deze eerste aflevering is daar echter wat mij betreft te weinig sprake van om de serie een voldoende te geven.
Volg Wicked City
Vorige aflevering
Goodbye Norma Jean
Goodbye Norma Jean
01x08
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Wicked City