Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Hoofdrolspeler voor Wonder Man-serie van Marvel gevonden

Yahya Abdul-Mateen II bereidt zich voor om over te stappen van DC naar Marvel als hoofdrolspeler voor de Marvel-serie Wonder Man van Disney+.

Wonder Man, gemaakt door schrijver Stan Lee en tekenaars Don Heck en Jack Kirby, werd in 1964 geïntroduceerd in The Avengers-stripverhalen. Het personage, dat ook bekend staat als Simon Williams, is de zoon van de industrieel Sanford Williams en neemt de controle over zijn munitie-kostuum over na diens overlijden, aangezien de successen beperkt zijn in vergelijking met concurrent Stark Industries van Tony - Iron Man - Stark. De jongere Williams ontwikkeld op ionen gebaseerde superkrachten, waaronder superkracht, terwijl hij onder de gemene Baron Zemo werkt en zichzelf opwerpt als een antagonist van The Avengers, hoewel hij later besluit deel uit te maken van datzelfde superheldenteam.

De live-action Wonder Man-serie werd voor het eerst afgelopen juni aangekondigd als 'in ontwikkeling' zijnde, waarbij de regisseur van Marvel-blockbuster Shang-Chi, Destin Daniel Cretton, en Hawkeye-mede-producent Andrew Guest, beide hun betrokkenheid aankondigden. Cretton zal regisseren en uitvoeren, met Guest als hoofdschrijver. Zoals eerder aangekondigd, zal de serie de terugkeer zien van Oscar-winnaar Ben Kingsley's Trevor Slattery - de superschurk die een goede kerel werd, ook wel bekend als The Mandarin, die verscheen in zowel Iron Man 3 en Shang-Chi.



Yahya Abdul-Mateen (foto) is vooral bekend in de superheldenhoek vanwege zijn werk aan HBO's Watchmen (2019), nadat hij in 2020 zijn eerste Emmy won voor zijn rol als Cal Abar/Dr. Manhattan in de serie gebaseerd op de DC Comic van Dave Gibbons en Alan Moore.

Andere televisierollen zijn onder meer in de antholgieserie Black Mirror en het muzikale drama The Get Down. Een ander aankomend serieproject voor de acteur, die in 2021 zowel het productiebedrijf House Eleven10 als een creatieve samenwerking met Netflix heeft opgezet, is de gelimiteerde dramaserie Scent of Burnt Flowers van FX, gebaseerd op de roman van Blitz Bazawule, die House Eleven10 zal produceren.
Vorige aflevering
Geen aflevering gevonden, serie moet nog beginnen
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (7)

avatar_BlackBiker
04 nov 2022 14:15 -
Haha, nog voor ik het artikel opende wist ik al dat het een zwarte acteur zou zijn...
Ik snap niet wat nou de toegevoegde waarde is om het ras, en soms zelfs het geslacht, van een bekend (strip of boek) personage aan te passen voor een film of TV serie. Ook in dit geval. Wonder Man is echt niet zwart in de strips.

Ik heb helemaal niets tegen zwarte acteurs, maar de hypocrisie kan ik niet tegen. Als er vroeger een blank persoon werd gecast op een "gekleurde rol", dan was de wereld te klein (whitewashing, zoek maar op) En dat was nog terecht ook in veel gevallen.
Maar nu het zeer regelmatig andersom gebeurd (blackwashing) moet iedereen het normaal vinden. Ik snap het echt niet...
Reageer
avatar_tweemaalh
04 nov 2022 14:47 -
Haha, toen ik het artikel opende wist ik al dat er snel een reactie van BlackBiker zou komen...

Ja, voor de wet zijn zwarte en witte mensen misschien gelijk, maar in de praktijk geldt dat lang niet altijd zo. We hebben racisme echt niet opgelost na Martin Luther King en Rosa Parks.

Boeken, strips. films en series uit de jaren zestig, zeventig en tachtig, waar iets als Wonder-Man ook vandaan komt, zijn heel erg vanuit een witte heteroseksuele mannelijke bril geschreven in een maatschappij waar nog steeds onderhuids racisme in doorsijpelt. Personages die dat niet zijn, zijn een uitzondering of een zeldzaamheid en vaak onderworpen aan tal van stereotypen.

Dus prima dat er nu mensen die niet wit, man of heteroseksueel zijn voor deze rollen gecast worden om dat stramien te doorbreken.
Reageer
avatar_BlackBiker
04 nov 2022 15:57
Er zijn dus twee soorten mensen.
Mensen die dit hele gebeuren helemaal prima vinden en daar hoor jij bij. Prima, ieder zijn mening.
En mensen die zich ergeren aan de hypocrisie en het overdreven doordrukken van de "sociale agenda". En daar hoor ik bij. Ook prima, ook een mening.

Hoezo hypocrisie? Nou, kijk maar eens naar de aftiteling van series waar allerlei gekleurde karakters in zitten, al of niet geforceerd. Negen van de tien producers, regisseurs etc zijn blank. Als we dan echt willen dat de wereld gelijk wordt, moet ook daar structureel wat veranderen. Windowdressing is dan niet voldoende en komt vooral hypocriet over.
Eigenlijk is dat het punt dat ik maken wil. Niet dat ik zwarte acteurs niet hun kostwinning gun. Als ze goed zijn en het karakter tot leven kunnen brengen, moeten ze vooral hun gang gaan.
Dat ik hier niet naar ga kijken komt niet door Yahya, maar vooral omdat ik geen interesse (meer) heb in nog meer Marvel series.

Dus... Let's agree to disagree ;-)
Reageer
avatar_JanWillemK
05 nov 2022 09:31
Het forceren van een zwarte acteur/actrice om maar het "stramien te doorbreken", is natuurlijk geen oplossing. Sterker nog, je schopt in dit geval alleen maar tegen het zere been van een klein selectief groepje die de comics leuk vinden. Er zijn dus sowieso al bar weinig mensen die geinteresseerd zijn in de serie, en dat aantal halveer je omdat je zo nodig iets moet forceren.

Disney is woke en dat is niet iets dat ze onder stoelen of banken steken, en dat is hun goed recht. Er zullen wel altijd mensen zijn die het er niet mee eens zijn. Niet omdat ze rasistisch zijn, maar omdat Disney zo nodig personages en verhalen moeten veranderen om een politieke agenda door te rammen. Bij mij komt het over dat het niet langer van belang is dat het verhaal goed is en dat mensen vermaakt worden.

Sinds het einde van phase 3 (Avengers: Endgame), is er op Spider-Man na, niets sterks uitgekomen.
Dit resulteert er ook in dat de Marvel en Star Wars merchandise enorm is gedaald.
Reageer
avatar_Aspergio
11 nov 2022 04:44 -
Waarom moet het altijd meteen over huidskleur gaan? Waarom kan het niet gewoon zijn dat deze man is gekozen voor deze rol simpelweg omdat het een goede acteur is? Hij deed het geweldig in Watchmen en ook in verschillende films die ik van hem gezien heb. Het gaat niet om huidskleur, het gaat om talent.
Reageer
avatar_Sproet2jes
11 nov 2022 13:36
Bijgewerkt op: 12 nov 2022 13:46
Precies. 🙃
Reageer
avatar_BlackBiker
12 nov 2022 12:36
Heel simpel. Als er een blanke acteur of actrice in een "gekleurde" rol werd of wordt gecast is de wereld te klein. Een korte zoektocht op Google naar de term "whitewashing" zal dat staven.
Maar andersom mag je er niets van zeggen en vind iedereen het normaal. Dát is waar ik tegen ageer.

Of de beste man talent heeft? Dat zal best hoewel ik zijn vertolking van Cas Andar / Mr. Manhattan nou niet echt zo super speciaal vond. Ik was bij Watchmen meer onder de indruk van Regina King en Jeremy Irons. Maar hij heeft een Emmy gekregen, dus anderen zullen daar anders over denken..
Reageer