Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6
Bartwin v/d Pols geeft "Wrecked - Eerste aflevering" een 6.
Geschreven door Bartwin v/d Pols op 29 juni 2016.
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Wrecked - Eerste aflevering

Wreckage is de nieuwe comedy serie van zender TBS en draait om de overlevenden van een vliegtuigcrash op een tropisch eiland. Als dit je doet denken aan die andere bekende serie over dit onderwerp, Lost, dan heb je gelijk. Eigenlijk is Wreckage is een comedy/sitcom van serieuze broer Lost.

Na de crash proberen de twee vrienden Danny Wallace (Brian Sacca, FCU: Fact Checkers Unit) en Owen O’Connor (Zach Gregger, About a Boy) de leiding te nemen uit de groep overlevenden. Vooral Danny ziet in de ontstane chaos hét moment om zichzelf te herontdekken als stoere politie agent. Dan staat echter een superieure nieuwe leider op in de groep, Brits ex-commando en allround geslaagd persoon Liam…

Naast de hoofdpersonen Danny en Owen worden er allerlei extra personages geïntroduceerd, zo nu en dan met een nadrukkelijke knipoog naar het eerder genoemde Lost. De eerste aflevering van Wrecked loopt prettig snel, met een voortdurende stroom aan one-liners en grappen. Niet alles slaat even goed aan maar als geheel werkt het wel. Soms zijn de grappen wel erg platvloers en simpel opgezet maar er is voldoende balans via geslaagde one-liners en prettig absurdistische momenten.
Wrecked (2016)
© TBS


De achilleshiel in series als Wrecked is de broodnodige overstap van snelle grappen naar een balans van grappen en diepgang. Als de eerste opzet duidelijk is, de crash en de overlevenden, is het nodig dat er wat meer diepgang komt in het verhaal door overtuigende personages waar je je als kijker mee kunt verbinden.

Snel vermaak maar weinig diepgang

In de tweede aflevering, die een dag na de eerste werd uitgezonden, blijkt echter dat Wrecked hier ook moeite mee heeft. Het blijft als geheel toch wat verzanden in het chaotische, schreeuwerige karakter dat werkte in de eerste aflevering maar uiteindelijk faalt in het binden van de kijker door goede verhaallijnen. En daardoor ga je je als kijker al snel irriteren aan de opgelegde maniertjes van de personages en het gebrek aan diepgang.

Wrecked toont daarmee een formule en een cast die prima had kunnen werken maar op basis van deze eerste twee afleveringen niet een geslaagd geheel vormen.
Volg Wrecked (2016)
Vorige aflevering
The Island Family
The Island Family
03x10
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_CC11
29 jun 2016 19:00 -
Zelf vond ik het tijdens de tweede aflevering al zo jammer dat er überhaupt overlevenden waren dat ik er de stekker heb uitgetrokken. :-)
Reageer
Wrecked (2016)