Leuk?
0
3
Bekijk stemmen

Vertrek van Kevin Costner na vijfde seizoen van Yellowstone (2018) bevestigd

Yellowstone (2018) verliest zijn grote ster. Kevin Costner zal niet terugkeren naar de Paramount Network serie als deze wordt verlengd voor een zesde seizoen.

Buiten het vertrek van Costner is de cast ook niet teruggekeerd naar Montana om de tweede helft van seizoen vijf te filmen, vermoedelijk vanwege Costners beschikbaarheid, en er is nog geen startdatum gepland.

Dit nieuws komt slechts enkele dagen nadat bekend werd dat Costners vrouw Christine Costner, met wie hij achttien jaar getrouwd is, de scheiding heeft aangevraagd.

Yellowstone (2018)

Luke Grimes, Kelly Reilly, Wes Bentley, Cole Hauser, Kelsey Asbille, Brecken Merrill, Forrie Smith, Denim Richards, Ian Bohen, Finn Little, Ryan Bingham, Gil Birmingham, Mo Brings Plenty, Wendy Moniz, Jen Landon en Kathryn Kelly spelen ook rollen in de dramaserie die de familie Dutton volgt onder leiding van patriarch John Dutton (Costner). De serie is erg populair en heeft verschillende prequel spin-offs geïnspireerd die zich richten op eerdere generaties Duttons.

Twee maanden geleden werd bekend dat Costner minder beschikbaar was voor het filmen van de resterende afleveringen van seizoen vijf. Dit veroorzaakte frustratie bij de maker van de serie, Taylor Sheridan, en heeft het moreel van de andere acteurs aangetast. Costners advocaat ontkende de aantijgingen.

Entertainment Weekly meldt dat de problemen van de serie achter de schermen duidelijker werden nadat Costner, Sheridan en andere castleden op het laatste moment niet kwamen opdagen bij een recent PaleyFest panel.

Yellowstone (2018)

In februari sprak Puck News-verslaggever Matthew Belloni, die het verhaal over het geschil met Costner bracht, over de problemen van de Paramount Network serie:

"De manier waarop Yellowstone (2018) wordt opgenomen is dat Costner naar de set komt voor een bepaalde periode," zei Belloni. "En hij stelt zich op het standpunt dat hij voor alles buiten de contractueel verplichte tijd tijdens de opnames extra betaald moet worden. Maar in Hollywood is het een soort ongeschreven regel dat je je serie of film promoot als het tijd is om dat te doen."

"Volgens mijn bronnen verdient Costner ongeveer 1,2 miljoen dollar per aflevering voor Yellowstone (2018), en dat is naast een algemene deal die hij heeft die hem extra geld betaalt," zei Belloni. "Dus hij verdient meer dan 20 miljoen dollar per seizoen als het zestien afleveringen duurt, zoals dit seizoen is gepland."

"Als Yellowstone (2018) wordt opgepakt voor een zesde seizoen, en Costner is in de serie voor het zesde seizoen, krijgt hij 1,5 miljoen dollar per aflevering," zei Belloni, verwijzend naar Costners contract en anciënniteit in de serie.

"Yellowstone (2018) is nu echt in het ongewisse tot ze weten of Costner terugkomt of, waarschijnlijker, of hij uit de serie wordt geschreven." verklaarde Belloni. "Als dat eenmaal vaststaat, kunnen ze de tweede helft van dit seizoen afmaken en opnemen, en zal het waarschijnlijk in de herfst worden uitgezonden."

Een hedendaagse spin-off serie met Matthew McConaughey in de hoofdrol is naar verluidt in de maak.

Bekijk hieronder de trailer van het eerste seizoen van Yellowstone (2018).
Video on youtube
Vorige aflevering
A Knife and No Coin
A Knife and No Coin
05x08
Leuk?
0
3
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_JanWillemK
07 Mei 2023 07:28 - 07 Mei 2023 07:30
Het is inmiddels al zeker dat de serie na dit 5e seizoen zal stoppen. Hopen op een goed einde dan maar want ik wil de serie nog absoluut zien.
Reageer
Yellowstone (2018)