Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Laatste seizoen Yellowstone (2018) krijgt nieuwe startdatum en nieuwe prequelserie

Het laatste hoofdstuk van Yellowstone (2018), de tweede helft van het vijfde seizoen, gaat in november 2024 in première op Paramount Network.

Daarnaast wordt het Yellowstone-universum uitgebreid met nog een prequel, 1944 (werktitel). En van de eerder aangekondigde hedendaagse spin-offserie wordt nu verwacht dat ze het titelformaat van de prequels voortzetten en dat de serie dus 2024 gaat heten, omdat Paramount het decenniumidee nog eens dunnetjes overdoet. De première volgt op het einde van Yellowstone.

Yellowstone (2018), de meest bekeken serie op lineaire televisie, zou oorspronkelijk eindigen met de start van seizoen vijf deel 2 in november, gevolgd door het debuut van de hedendaagse spin-off in december. De twee lanceringen zijn nu verschoven naar volgend jaar nadat de stakingen van de WGA en SAG-AFTRA de productie van beide series hebben vertraagd.

Yellowstone (2018)

De toekomst van hoofdrolspeler Kevin Costner in de serie is onderwerp van speculatie na een geschil over de grootte van zijn beschikbaarheid in seizoen vijf. Er wordt gefluisterd dat het mogelijk is dat hij toch in de laatste afleveringen van Yellowstone (2018) speelt.

Ondertussen is het nog niet bevestigd, maar zoals Deadline eerder meldde, wordt verwacht dat Matthew McConaughey de hoofdrol zal spelen in 2024, samen met acteurs uit de originele serie.

1944 en 2024 volgen op de eerdere prequels 1883 en 1923. Alle Yellowstone-series worden geproduceerd door MTV Entertainment Studios en 101 Studios. De spin-offs worden gedragen door Paramount+.

"In vijf jaar tijd hebben we Yellowstone (2018) van een Amerikaanse kabelsucces met vijf miljoen kijkers laten uitgroeien tot een wereldwijde hit-franchise met meer dan 100 miljoen fans over de hele wereld en meerdere uitbreidingen - en we zijn nog maar net begonnen", zegt Chris McCarthy, President/CEO, Showtime & MTV Entertainment Studios. "Na het succes van 1883 en 1923 zullen onze nieuwe geplande spin-offs, 1944 en 2024, het publiek meenemen op een spannende reis door de wereld - dankzij het creatieve brein van Taylor Sheridan."

De serie gaat over de familie Dutton die de grootste aaneengesloten veeboerderij in de Verenigde Staten beheert. Te midden van wisselende allianties, onopgeloste moorden, open wonden en zuurverdiend respect, is de ranch in constant conflict met degenen waar het aan grenst, een uitdijende stad, een indianenreservaat en wrede zakelijke rivaliteiten.

De Yellowstone-franchise gaat verder met het verkennen van de Dutton-familiedynastie in heden en verleden met nieuwe locaties en personages, evenals enkele crossover-personages.

"Het wereldwijde succes van Yellowstone (2018) blijft ons opwinden bij 101 Studios en Bosque Ranch. Dit is zo'n opwindende rit geweest met onze partners bij MTV Entertainment Studios en we kunnen niet wachten om 1944 en 2024 naar het publiek overal te brengen," zegt David Glasser, CEO van 101 Studios.

Yellowstone (2018), waarvan de herhalingen momenteel worden uitgezonden op CBS met goede kijkcijfers, is mede gecreëerd door Taylor Sheridan en John Linson. Uitvoerend producenten zijn John Linson, Art Linson, Taylor Sheridan, Kevin Costner, David C. Glasser, Bob Yari, Stephen Kay en Christina Voros.

Sheridans nieuwste serie voor Paramount+, Lawmen: Bass Reeves, met David Oyelowo in de hoofdrol, gaat zondag 5 november in première. Hij heeft ook Tulsa King, met Sylvester Stallone, Mayor of Kingstown, met Jeremy Renner, en Special Ops: Lioness, met Zoe Saldaña gemaakt.
Video on youtube
Vorige aflevering
A Knife and No Coin
A Knife and No Coin
05x08
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_Thule
03 nov 2023 10:34 -
Prachtige serie zelfs de herhaling ervan is en blijft mooi om naar te kijken hoor.
Een van me lievelings series's van dit moment .
Reageer
avatar_Ventje141
03 nov 2023 14:43 - 03 nov 2023 14:49
Ik zag november 2024 staan in het bericht, maar dat schijnt toch echt zo te zijn... Wordt een lange tijd wachten
Reageer
avatar_matseat
17 feb 2024 10:29 -
top serie
Reageer
Yellowstone (2018)